Kristin for fulle seil

Endelig – på vannet og under seil

Endelig – på vannet og under seil

Etter måneder på land og en betydelig oppgradering, er Kristin Songe-Møller på sjølen med sin Figaro II.

Publisert Sist oppdatert

– Nå er vi endelig i gang med treningen her. Det har blåst storm i en uke, men nå har det heldigvis løyet en del, forteller Kristin Songe-Møller til SEILmagasinet.

Den nest siste dagen av januar var første dag på vannet.

SJEKK OG OPPVARMING. – Vi seilte en times tid sammen i båten til Arnaud Godart-Philippe, min treningskamerat og sparringspartner, for å sjekke at alt var i orden. Deretter seilte vi min båt, av samme grunn, og etter lunsj hadde vi en tretimers økt alene i hver vår båt. Vi la opp til en pølse-bane på noen faste merker utenfor innløpet til Brest, beretter hun.

 

Hun forteller at det blåste 15 knop, var mye svell og de hadde ca. tre knops strøm.

– Jeg fikk tatt et par spinnaker-jibber, og etter noen flere timer på vannet var jeg i ett med båten igjen. Selvtilliten kommer sakte, men sikkert tilbake. Det er et tøft og utfordrende yrke å være soloseiler…, sier hun.

 

ALENE BLANT 15. Kristin Songe-Møller er nå påmeldt til regattaen Transat Bretagne–Martinique over Atlanteren som starter 17. mars. Hun er eneste kvinnelige deltager av de 15 på listen, og hun er eneste utenlandske seiler. De andre 14 er alle franske.

Flere kjente seilere står på listen, blant dem nevøen til berømte Eric Tabarly, Erwan Tabarly (39), som startet å seile på verdenshavene i Minitransat i 1999.

Gildas Morvan (49) er en annen. Han startet i Figaro-klassen, som Kristin Songe-Møller seiler i, i 1993.

En tredje: Yann Elies (39), som har 15 års erfaring i Figaro-klassen og mange seire, har seilt IMOCA 60 og deltatt i Vendee Globe i 2008 – og han har seilt jorden rundt flere ganger på jakt etter verdensrekorden (ORANGE 1 i 2002 (64 døgn), ORANGE II i 2005 (50 døgn, 16 timer) og i 2009 som vaktsjef i BANQUE POPULAIRE V).

Det er med andre ord tøff konkurranse Kristin Songe-Møller møter!

100 BILDER SOLGT. – Det har vært fantastiske 12 grader i luften her i dag, forteller hun fra treningen sin.

De siste månedene har det vært surt; fra to til åtte grader i luften og 10 i vannet.

– Omtrent samme temperatur som da jeg seilte 3. etappen av La Solitaire du Figaro i sommer. Jeg hadde ned mot 10 grader i luften om natten langs med den engelske syd-kysten, men det var nok noe varmere i vannet da, sier hun.

Noe som derimot varmer Kristin Songe-Møller stort, er at for noen dager siden ble bilde nr. 100 av trykkene hun selv har tegnet, solgt. Bildesalget har gjort det mulig for henne å opprettholde forberedelsene igjennom vinteren.