12.5 kvm-klassen

Ny klasseklubbleder vil få fart på klassen

Ny klasseklubbleder vil få fart på klassen

Ålesundseileren Ola Herje blir ny leder i klasseklubben for 12.5 kvm og har ambisjoner om å rekruttere nye seilere til klassen

Publisert Sist oppdatert

Ola Herje har de siste årene vært sentral i 2.4 meter-miljøet i Ålesund og var en av krumtappene da byen arrangerte VM for klassen i 2011. Nå har han kastet seg over 12.5 kvm-klassen, der han heller ikke er helt ukjent.

LEVENDE KLASSE. 12.5 kvm-klassen er en av de mest aktive trebåtklassene med levende miljøer og 15–20 seilende båter både i Risør og Ålesund. Det arrangeres årlige NM i klassen og det er normalt ikke vanskelig å sikre minimumsdeltagelsen på 20 båter.

Herje ble på klasseklubbens siste årsmøte valgt til ny leder, og han har som hovedambisjon å rekruttere nye seilere til flåten av 12.5 kvm i Ålesund. Noe av det første han gjorde etter valget, var å sikre seg båten C 115, som han kommer til å seile aktivt med. Hans tidligere mannskap har kjøpt en ny båt bygd i Vietnam.

ANNET HVER ÅR. Ålesund skal i dagene 8.–10. august arrangere NM for 12.5 kvm og deler sammen med Risør Seilforening på å arrangere NM slik at de to foreningene står som arrangør hvert annet år. På grunn av VM i 2.4 m i 2011 gikk mesterskapet da i Risør, som med det har vært NM-arrangør i tre år på rad.

Lysten til å seile i Ålesund er derfor stor og det kan se ut som nærmere 10 båter i Risør-flåten vil ta turen til nordvestlandet i august for å være med i årets mesterskap.

I Risør rapporteres det om bra aktivitet i klassen med mange ivrige seilere og noen nyrekrutteringer.