Satser i Melges 24

Trondheim-studenter med jentelag

Trondheim-studenter med jentelag

Seks «hysteriske» jenter satser i Melges 24-klassen.

Publisert Sist oppdatert

–  Vi er «Hysteria Sailing Team», et nytt og motivert jentelag fra NTNUI og Trondhjems Seilforening som skal satse i klassen Melges 24 denne sesongen. Laget er allsidig og består av to 29er-seilere, to europajolleseilere og to som i utgangspunktet har seilt mest storbåt. Til sammen er vi seks gira jenter som utgjør Norges eneste jentelag i Melges 24.

VIL VOKSE SOM LAG. Slik presenterer de seks jentene, Andrea Stanna, Anette Kleppestø, Annelise Berentsen Kullmann, Eline Snerlebakken, Karoline Palmer og Kristin Sandvik, seg som danner «Hysteria Sailing Team». Med sin blanding av erfaring tror de at de har gode muligheter for å vokse som lag og oppnå gode resultater.

–  For de fleste vil det å være en del av et stort lag bli en spennende overgang, og vi ønsker å utvikle oss individuelt som seilere så vel som et lag. Konkurranseinstinktet er på topp, og vi håper og tror på gode resultater og nye erfaringer i løpet av sesongen, skriver de i et nyhetsbrev til SEILmagasinet.

TRONDHEIM, ØSTLANDET OG NEDERLAND. Våren 2013 vil de delta i lokale regattaer i Trondheim.

– Sesongen starter i april med onsdagsregattaer og faste melgestreninger i tillegg til diverse bane- og distanseregattaer i helgene. Vårens høydepunkter blir treningssamling og rankingseilas her i Trondheim. I løpet av denne perioden regner vi med å ta store steg som lag, skriver de, og fortsetter

– I løpet av juni drar vi sørover til Østlandet for å delta på Hankø Race Week. I slutten av ferien skal vi delta i EM i Medemblikk i Nederland. Dette blir sesongens høydepunkt. Til høsten vender vi etter hvert tilbake til Trondheim. Fokus vil være å få mange timer på vannet gjennom onsdagsregattaer, treninger og kretsmesterskap for å heve oss ytterligere før sesongens siste konkurranser.

«SPONSOR NEEDED». Alle de seks er studenter i Trondheim med lidenskap for seiling og har derfor begrensete ressurser, derfor byr de på seg selv for dem som ser potensialet:

– Vi har ikke mulighet eller ressurser til å investere i egen båt. Derfor  er vi nå på utkikk etter sponsorer.