Askøy Seilforening

Etterlyst: Yngling-måler

Etterlyst: Yngling-måler

Askøy Seilforening har sendt ut en etterlysning: En norsk Yngling-måler.

Publisert Sist oppdatert

– Ja, vi er på jakt etter en måler som kan måle Ynglinger, sier Sverre Valeur i Askøy Seilforening.

Han har sjekket med Norsk Yngling Klubb og Norges Seilforbund, men ingen kan hjelpe ham. Nå lurer han på om det er noen der ute…?

MILITÆRT VM. Askøy Seilforening skal i år arrangere militært VM som skal foregå i Yngling. 26 båter skal i aksjon, og foreningen vil gjerne måle dem for at de skal være så like som mulig. 22 av dem er foreningens egne.

– Vi har også et ungt lag som skal delta i VM for Yngling i Sveits i juli, og de er avhengige  av å ha målt båten sin før de stiller til start, sier Valeur.

FINS DET NOEN? Så langt har det ikke lyktes ham å finne en norsk Yngling-måler, men med tanke på hvor stor denne klassen en gang var i Norge, tror han kanskje det finnes noen som fortsatt innehar kompetansen. Om noen har det, ber ham om at de tar kontakt.

– Det nærmeste jeg er kommet en måler, er i Danmark, sier han.

NM I ÅR. Majoriteten av aktive Ynglinger finnes nå i Askøy Seilforening, og Valeur kan melde om stor interesse. Foreniningen skal arrangere NM i klassen i år, og med hele 22 egne båter er sjansen for at det skal kunne stille de nødvendige 20 båtene for å få mesterskapet godkjent, er stor.