Påmeldingen åpner

Færder-start 1. mars

Færder-start 1. mars

1. mars kl 1200 åpner påmeldingen til Færderseilasen 2013. Hvem vil bli den første til å melde seg på?

Publisert Sist oppdatert

6. juni starter selve regattaen, men fra i morgen av kan du plassere deg selv på Færderseilasens deltagerliste. Påmeldingsfristen er 23. mai. Derved skulle de tre viktigste datoene for årets Færderseilas være nevnt.

NY PÅMELDING. Årets regatta blir innledet med en helt ny påmelding og KNS har opprettet en helt ny nettside med informasjon om Færderseilasen. KNS har tatt i bruk Sail Race System (SEILmagasinets påmeldingssystem) – det samme systemet som andre store regattaer som Hely Hansen Skagen Race, Watski Skagerrak TwoStar og Seilmakeren Doublehanded benytter.

– For mange seilere vil den nettbaserte påmeldingsprosedyren være kjent, men for mange vil den også by på nye rutiner, sier Hans Petter Jensen i Norsk Maritimt Forlag AS, som står bak Sail Race System.

– Det blir spennende å se hvor mange som melder seg på i år og å se hvor fort de melder seg på. Ikke minst er vi spente på hgvem som blir den aller første som dukker opp på deltagerlisten, sier Færder-sjef i KNS, Per Bøymo.

KOBLET MOT NORLYS-DATABASEN. Når du nå taster inn seilnummeret i påmeldingen, vil LYS-tallet automatisk bli hentet fra NORLYS’ database. Det er en nyhet i Sail Race System.

Foreløpig vil det gamle LYS-tallet dukke opp i påmeldingen, men når NORLYS’ nye respitt-system er ferdig 1. april, vil LYS-tallet bli byttet ut med det nye. Kommer det opp en «null» i feltet for måltall, betyr det at målebrevet ikke er betalt for 2013 – eller at det ikke eksisterer noen data for det oppgitte seilnummeret.

– Det nye respitt-tallet vil være forskjellig fra det gamle og ha fire sifre. Båter som tidligere hadde ca. 1,26–1,27 i LYS-tall, vil få et nytt måltall rundt 1,0000, forteller Bøymo.

Les mer om Færderseilasen og påmeldingen på Færder’ns egen nettside.

1000 BÅTER. Selve seilasen følger godt, gammelt mønster med start inne ved Aker brygge og i Son og med målgang og premieutdeling i Horten. Det er gjort noen forenklinger i sikkerhetskravene, og KNS har lagt mye energi i å forenkle det å kunne delta og tilrettelegge for at flest mulig skal kunne være med på seilerfesten. Håpet er at deltagerantallet igjen skal ligge rundt 1000 båter.

Du kan gå rett til påmeldingen her.