Søk i arkivet

IsbjørnenMens det prates i Tromsø seiles det i Bergen

– Når delegatene på seiltinget går til lunsj kl 13:00, har Bergens Seilforenings Isbjørnseilas for tur & hav, med flere seilere enn tingdelegater, vært i gang en times tid – om alt går etter planen.  De 30 påmeldte båtene er trolig på vei kryssende gjennom Lerøyosen i den meldte sønnavinden, mot Korsfjorden for å runde Kyrholmen eller Blia, forteller Jan Hjellestad i Bergens Seilforening.
 
– Arrangøren uttaler til seilmagasinet.no at de er godt fornøyd med deltagelsen i år også. 30 båter samler ca. 150 seilere, og det er ganske bra når temperaturen er rundt frysepunktet og det er snø i luften. Båtene representerer hele åtte seilforeninger, fra Stord i syd til Nordhordland i nord.  

LANGVEISFARENDE. – Mest  imponert er vi av båtene fra  Stord. Husk at de har 5–6 timers gange hver vei  fra Stord til Hjellestad for å delta. Men både Roy Nilsen og Jørund Fjøsne er lidenskapelige seilere, og de er blant de aller flittigste på regattabanen her vest, sier Hjellestad. 

I fjor var det rekord med 38 båter. Da var det egen Melges 24-klasse med seks båter. De er ikke med i år.
 
VINTERCUP. Isbjørnseilasen inngår i Hordaland Seilkrets’  Vintercup, som består av Nisseseilasen (desember), Neglespretten (januar), Snøføyken (februar) og Isbjørnen (mars). Deltagerne i disse regattaene er den «harde kjerne», som stiller opp år etter år, uansett vær, lisensspørsmål og hva annet man måtte beslutte på tinget.

– Isbjørnseilerne ønsker helt sikkert delegatene lykke til med tingforhandlingene, mens de tar seg en tur på fjorden.
 
– Visste du forresten at det kun er november som er regattafri måned for storbåtseilerne i Bergen-området? Spør Jan Hjellestad.
 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen