Trer i kraft i 2014

Strengere NM-regler

Strengere NM-regler

Det blir ikke like lett å bli norgesmester i 2014 og fremover.

Publisert Sist oppdatert

I 2012 ble det kåret 77 norgesmestere i 28 klasser. Noen mener det er for mange, og helt siden Norges Seilforbund ble stiftet har det vært en diskusjon om policyen rundt NM-ene. Noen mener det skal være få NM med høy status, andre at de skal være mange, og at dette årlige mesterskapet skal være en motivasjonsfaktor i mange klasser. I alle år har det siste synspunktet vunnet frem.

INNSTRAMMING. Nå forsøker Norges Seilforbund å gjøre en liten innstramming ved å kreve at det skal være deltagere fra minst tre forskjellige seilforeninger og to seilkretser for at mesterskapet skal kunne bli godkjent. Kravene til deltagelse er som før, men OL- og paralympics-klassene er unntatt fra kravet om geografisk spredning.

Bakgrunnen for forslaget er at NSF vil unngå at «rene» klubbmesterskap skal kunne kalles NM.

KLASSEMESTERSKAP FÅR EGNE MEDALJER. Samtidig som denne innskjerpningen kommer, vil NSF heve statusen på klassemesterskapene ved å lage egne medaljer til disse mesterskapene.

Vedtaket om de nye NM-reglene ble foretatt på styremøte rett i forkant av seiltinget, etter af forslaget om tre seilforeninger og to kretser var sendt ut på høring til alle landets seilforeninger, seilkretser og klasseklubber. Bare 10 foreninger, to kretser og åtte klasseklubber svarte.

NY UTFORDRING. Basert på NM-ene i 2012 vil de nye reglene ikke få store konsekvenser. De aller fleste klassene er godt innefor kravene. Det vil være lokale, eldre klasser som for eksempel Andunge, Grimstadjolle, IF, Killing, Princess, Kragerøterne, Oselvar med flere som vil kunne få en ny utfordring.