Helly Hansen Skagen Race 2013

Hurtigsvarspremie og gratis VHF-lisens

Hurtigsvarspremie og gratis VHF-lisens

Det kan være lurt å melde seg på til Helly Hansen Skagen Race før 24. mars.

Publisert Sist oppdatert

15. mars åpnet Bærum Seilforening påmeldingen til en av årets største regattaer, Helly Hansen Skagen Race. Foreløpig har i alle fall 24 seilere oppdaget det og meldt seg på – og det er litt under de ti prosentene av de vel 300 båtene foreningen til slutt håper og tror vil stå på deltagerlisten 8. mai når regattaen starter fra Åsgårdstrand.

HURTIGSVARPREMIE. Alle som melder seg på innen 24. mars er med i trekningen av 20 sett med Helly Hansen superundertøy, og det håper Bærum Seilforening vil få de som allerede har bestemt seg for å delta, til å synliggjøre dette.

GRATIS VHF-LISENS. Foreningen har også gjort en avtale med Telenor Maritim Radio om at alle deltagere i Helly Hansen Skagen Race som ikke har VHF-lisens, vil få gratis lisens det første året.

Bakgrunnen for dette er hva som skjedde under det røffe været i fjorårets seilas. Det ble flere redningsaksjoner, og under noen av dem erfarte man at flere deltagere benyttet et ugyldig kallesignal og ikke hadde betalt VHF-lisensen. Dette vanskeliggjorde aksjonene.

VHF PÅBUDT. Det er påbudt å ha VHF om bord i Helly Hansen Skagen Race, og regattasjef Christian Gundersen var i fjor svært overrasket over at selv mange profilerte seilere ikke hadde betalt lisensen og opererte med ugyldige kallesignal. En kontroll Tjøme radio og Hovedredningssentralen gjorde av deltagerlisten avslørte dette.

Dette ønskes det nå en slutt på til årets regatta, og for å få dette inn i ordnete former og trygge seilasen, har Telenor Maritim Radio strukket ut en hånd og tilbyr gratis lisens det første året til de av deltagerne som ikke har gyldig lisens.

SOM FØR. Løpet er det samme som tidligere; start i Åsgårdstrand, innom Skålhomen fyr på Väderöarna og Brofjordens Angörning ved Smögen før kursen settes mot mål i Skagen. I Skagen blir det ekstra festivitas i år i det byen feirer sitt 600 års jubileum, og er det noe som kan feires, er Skagen-seilerne tradisjonelt gode til det.