Søk i arkivet

EM i Zoom8Norsk tapetsering av seierspallen

Birk Kvitrud Haugstad avgjorde med to spikre og ble europamester i Zoom8.

Av seks medaljer som ble delt ut under europamesterskapet i Zoom8 i Lignano nær Venezia i Italia, ble hele fire av dem hengt over norske skuldre. I gutteklassen gikk alle de gjeveste medaljene til norske seilere – i jenteklassen ble det sølv.

NORSK EUROPAMESTER. Den gjeveste medaljen gikk til Birk Kvitrud Haugstad fra Asker Seilforening, som med seier i to enkeltseilaser havnet øverst på pallen. 7-1-11-1 ble den vinnende kombinasjonen til Asker-seileren.

Med seg på pallen fikk han med seg Thomas Nicolaysen fra Ran Seilforening (5-13-3-3) på 2. plass og David Bjelkarøy, også han fra Ran (8-2-12-7), på 3. plass.

SØLV TIL EMILIE HOMSTVEDT. I jenteklassen klatret Emilie Homstvedt fra Sarpsborg opp på sølvplass etter den jevne serien 3-4-2-4. Vinner ble en russisk seiler, Anastasia Godovalnikova, mens finske Emilia Winqvist fra Finland tok bronsen.

VENTING. Mesterskapet, som har foregått over fire dager, har stått i sterk kontrast til påskeværet i Sør-Norge. Av de planlagte 12 seilasene klarte arrangørene med nød å neppe å få i havn. To av dagene gikk med til venting og null seiling i vindstille og silregn. Etter tre dager var det kun gjennomført en seilas, men med 5–8 m/sek vind den siste dagen, fikk man reddet mesterskapet.

VM I NORGE. Det er utvilsomt lenge siden norske seilere har tatt så kraftig for seg av internasjonale mesterskapsmedaljer, og med tanke på at VM i Zoom8 arrangeres i Norge med Ran Seilforening i august, vil trolig denne innsatsen kunne inspirere flere lokale Zoom8-seilere til innsats. Seilere fra åtte nasjoner deltok i EM-et.

Øvrige norske resultater ble:
Gutter:
11. Alexander Dahl Høgheim, Ran
22. Alexander Ringstad, Sandefjord
46. Sebastian Wirak, Asker

Jenter:
5. Line Gaard Pedersen, Bærum
6. Emilie Vabo, Ran

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen