Risør Seilforening

5.5 meter-regatta topper terminlisten i Risør

5.5 meter-regatta topper terminlisten i Risør

Norwegian Open King Oscar Cup blir foreningens store arrangement i 2013.

Publisert Sist oppdatert

Risør Seilforening vil ikke søke arrangørstatus for VM i 5.5-metere i jubileumsåret 2014, men fjorårets internasjonale regatta for klassen ga mersmak for seilforeningen, som nå har mer enn ti båter i sin flåte av 5.5-metere.

Derfor ber foreningen allerede nå om at norske 5.5-meter-seilere setter av weekenden 21.–23. juni til Norwegian Open King Oscar Cup, som er foreningens hovedarrangement i 2013. I tillegg til Risør-flåten regner man med deltagelse både fra Oslo og fra Tyskland. Notice of Race foreligger i april.

Risør Seilforening tar normalt sommerferie fra regattaseilingen i juli, men i år skal foreningen arrangere sommerregatta onsdag 17. juli for 5.5-meterne. For seilere som har lyst til å prøve seg i klassen, vil det være mulig å få mannskapsjobber eller båt til låns, sies det. 

– Etter seilasen blir det grill og hyggekveld på hytta til Tom og Søs Nysted på Hommen, heter det også i innbydelsen.

12.5 kvm-klassen, som stadig er den største kjølbåtklassen i Risør, må etter tre år med NM på hjemmebane i år sende båtene til Ålesund der NM går i dagene 9. og 10. august. Trolig er det 5–6 båter som tar turen over fjellet.