Søk i arkivet

«Road to Rio»Kristian Ruth satser mot OL

Etter lengre tid i tenkeboksen har Kristian Ruth nå bestemt seg for å gå «the road to Rio».

«Jeg var ekstremt skuffet etter London, og brukte noen dager å tenke på hva jeg egentlig ville, men det var ganske enkelt, jeg vil vinne i Rio!», skriver Asker-seileren Kristian Ruth på sin Facebook-side. Ruth har vært norsk deltager i Laser Standard i de to siste OL-ene.

BRIKKENE FALLER PÅ PLASS. Men, en ting er å ville satse på å vinne OL, noe helt annet er å få på plass forutsetninger som kan gjøre dette til et realistisk og oppnåelig mål. Helt siden OL i London ble avsluttet har Kristian Ruth jobbet med dette, men nå ser det ut til at brikkene begynner å falle på plass.

«Selv om jeg er helt alene i båten er jeg 100 prosent avhengig av laget rundt meg for å lykkes. Jeg har nå klart å samle et lag rundt meg der alle er vinnere på sine felt, det være seg seilteknisk trening, fysisk trening, mental trening, ernæring, og så videre. Ingen ting skal overlates til tilfeldighetene!»

FØRSTE AVTALE I BOKS. 3. april underskrev han en avtale med en av tre hovedsamarbeidspartnere som skal sikre det økonomiske grunnlaget for satsingen. Hvem dette er, er foreløpig ikke kjent, men det vil bli det snart, i følge Ruth. Planen er å ha to nye partnere på plass med det første.

Kristian Ruth er ikke med i den norske troppen til verdenscup-regattaen på Mallorca, som pågår nå. Han har i stedet vært i den franske byen Hyeres og trent. Der møtes verdenseliten i det neste store møtet i slutten av april.

Ruth velger med sitt nye opplegg å stå utenfor det norske landslaget, som satser på mye seiling nasjonalt det første året. Kristian, som de siste åtte årene for det meste har seilt utenlands og internasjonalt, ønsker å fortsette med det.

I FORM. Til tross for lite seiling siden OL i London, har han holdt formen ved like:

«Fysisk er formen strålende. Jeg har brukt høsten og vinteren på å virkelig øke utholdenheten, som er mye bedre enn noen gang, samt foretatt noen små, men svært seilspesifikke styrkeøvelser», skriver Ruth på Facebook.

Og om opplevelsene på vannet i Hyeres, der han har seilt den siste uken:

«Grunnteknisk var det forsvinnende lite som hadde gått bort siden OL, og fartsteknisk begynner å komme allerede det også. Gleder meg som en unge til Palma er ferdig, og resten av verdenseliten kommer hit til Hyeres. Da får jeg virkelig se hvor jeg står før årets sesong!»

SEILmagasinet har et stort intervju med Kristian Ruth i kommende utgave.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen