F-18

Seilere tar til gevær

Seilere tar til gevær

Publisert Sist oppdatert

Seilerne i F18-klubben er ikke tapt bak en vogn. Da skiyachtingen som skulle ha vært arrangert i helgen ble avlyst på grunn av manglende deltagelse, bestemte klubben seg for å komme opp med en plan B for dem som allerede har satt av fredagen.

I en melding fra F18 klubben heter det:                                                  

Vi syntes det var synd de andre klassene ikke klarte og stille nok seilere til den tradisjonelle ski yachtingen i alpint. Som et alternativ for multihull seilere arrangerer vi nå skiskyting. Som kjent krever multihull seiling presisjon og fysikk, dette finner vi også i skiskyting.

Vi er nå i et samarbeid med kretslagtrener for skiskyting, Arild Heldal og Fossum IF, som vil stille henholdsvis sin kunnskap og anlegg til disposisjon for oss fredag førstkommende. Vi vil takke disse spesielt!

Dette blir et uformelt renn der både seilere, og barn av seilere, vil få en instruksjon om sikkerhet, innskyting, oppvarming og skigåing.

Det blir lagt mer vekt på skyting enn ski denne gangen.

Vi legger derimot ikke skjul på at vi allerede denne sommer vil introdusere skiskytter eliten for F18 seiling, med håp om at vi neste vår kan lage et felles arrangement sammen med disse – noe som er ønsket av skiskytterne.

Renn arrangør vil stille med alt utstyr som behøves. Bring kun dine egne ski, staver og godt humør. Skiskyting arrangeres i fristil.

Påmelding sendes til:                                                               

Ole-Petter Pollen  Mail: ole-petter@pollenmaritime.no

Sted: www.fossumif.no – ved skyteskivene i Fossum Idrettsforening.   

Dato: Fredag 12. april 2013.                                                               

Tid: 18:00                                                                                      

Avgift pr voksen 250,- NOK betales på standplass.               

Arrangementet vil vare ca to timer.

For Harald Blom-Bakke blir dette et comeback i skiskyting. Han la opp mens han var på topp, våren 1988, da han ble kretsmester i stafett, nettopp på Fossum.

– Hvilken unik mulighet for å lære mer om skiskyting, sier Ole Petter Pollen, sølvvinneren i Flying Dutchman fra OL i 1988 som bare er litt eldre enn Ole Einar Bjørndalen.