Villa Malla Cup også i år

Villa Malla Cup også i år

Drøbak, Drammens, Holmestrand og Hurum Seilforeninger bygger videre på suksessen fra 2012 og arrangerer Villa Malla Cup på andre året.

Publisert Sist oppdatert

Fjorårets nye satsing på lavterskel regattaseiling ga mange positive tilbakemeldinger og økte oppslutningen rundt hver enkelt av regattaene som inngår i Villa Malla Cup. Som følge av tilbakemeldinger etter endt regattaserie i fjor, har de fire deltagende seilforeningene i år foretatt noen justeringer.

ENDRINGER I KLASSEINNDELING. Ved innføring av NOR Rating endres klassesammensetningen for stor og liten NOR-klasse, samt at shorthanded-seilere innlemmes i de samme klassene istedenfor en egen klasse.

Sammensetning for 2013 blir derfor NOR liten klasse, med NOR rating opp til og med 0,974 og NOR stor klasse, med NOR rating fra og med 0,975.

Villa Malla Cup 2013 består av følgende fem regattaer:

Isbryter’n, 27.april, Drøbaksund,

Breidangen Rundt, 01.juni, Drammen/Holmestrand

Sætrekruset, 16. juni, Hurum

Håøya Rundt, 17. august, Drøbakssund

Hurum Golden, 07. September Hurum

– Breidangen Rundt planlegges i år gjennomført i løpet av lørdag, ikke lørdag og søndag som i 2012. Sætrekruset gjennomføres på en søndag, slik at alle seilere på vei tilbake fra Watski Skagerrak TwoStar har mulighet for å delta, informerer arrangøransvarlig Colin Campbell i Hurum seilforening.

RANGERING OG PREMIERING. Utgangspunktet er at våre seilforeninger arrangerer sine regattaer som tidligere, uten nevneverdige endringer. Resultatservice og premiering i de individuelle regattaene endres ikke på grunn av at det også deles ut premie til sammenlagtvinneren til slutt.

Resultater fra alle regattaene samles inn og sammenstilles. Det lages rankingoversikter og statusoversikter etter hver regatta som viser stillingen så langt i cupen. Siste regatta er Hurum Golden Cup, som arrangeres 7. september. Etter denne  premieres det for cupen sammenlagt under festmiddag og cup-avslutningen på Villa Malla.

Cupen avgjøres utfra standard poengsystem med tre tellende regattaer, gitt at tre eller flere av de definerte regattaene er gjennomført. Ved beregning av poeng for DNC i en gitt regatta, legges samtlige båter som har startet i minst en regatta til grunn. Poengsummen for ikke å starte vil dermed være lik i alle regattaene, uavhengig av startende i den enkelte.

Klasseinndelingen innen alle regattaene må koordineres og være lik, slik at resultatene blir sammenlignbare over «regattagrenser». For 2013 blir det to klasser; over og under NOR rating = 0,975. Båter settes i NOR-klasse etter båtens NOR-tall med spinnaker. Alle regatta teller likt i sammendraget.

GJENNOMFØRING. Resultatlister sendes uoppfordret og elektronisk etter hver regatta til den som har sekretariatet. Denne sammenstiller og oppdaterer ranking som så publiseres på hver enkelt seilforenings hjemmeside, samt seilmagasinet.no

Det er ikke nødvendig å påmelde spesielt til cupen, dette skjer automatisk ved innrapportering av resultater.

Premiering. Villa Malla har sagt seg villig til å stille som tittelsponsor også for 2013.Det settes opp en vandrepokal til sammenlagtvinner i hver klasse. I tillegg premieres 1.–.3.-plassene i de ulike klassene.