Asker Seilforening går nye veier

Publikumsvennlig og interaktiv norgescup

Publikumsvennlig og interaktiv norgescup

Asker Seilforening satser på direktesendt norgescup og publikums deltagelse.

Publisert Sist oppdatert

– Vi vil forsøke å formidle hva som skjer på regattabanene utenfor Blakstadtangen i Asker under norgescupen 27. og 28. april på en ny måte og til langt flere enn bare de som følger seilasene fra RIB-er og følgebåter på sjøen. Også de som er igjen hjemme eller som ikke kan delta, skal få anledning til å følge med på hva som skjer, sier Terje Gustavsen, informasjonsansvarlig i Asker Seilforening.

Foreningen vil utstyre en utvalgt klasse med trackingenheter både i lørdagen og søndagens seilaser, og disse klassene vil man kunne følge direkte på internett mens seilasene pågår. I tillegg til det vil regattaens nettside by på løpende oppdatering om hva som skjer ute på de ulike banene i alle klassene.

LØPENDE NYHETER. – Vi vil forsøke å bringe rapporter fra vannet ut på nettet i form av ord og bilder så tett opptil de faktiske hendelsene som bare mulig, sier Gustavsen, som understreker ordet «forsøke».

– Selv om SEILmagasinets reportere, som vi samarbeider med, har erfaring med tilsvarende opplegg i distanseseilaser, har ingen tidligere forsøkt på en så hyppig informasjonstakt som vi legger opp til, sier han.

HÅPER TILSKUERE VIL BIDRA. Asker Seilforening håper også å få aktivisert alle foreldre, trenere og ledere som følger seilasene ute på vannet, til å bidra til å gjøre norgescupen til en stor interaktiv begivenhet.

– Seilforeningen benytter vårt arrangementsverktøy Sail Race System til å avvikle regattaen, og i dette systemet har vi nå tilrettelagt for å kunne vise alle bilder som blir publisert via mobiltelefon-app’en Instagram på foreningens nettside. Vi vil gi regattaen en unik såkalt «hastag», og alle bilder som har denne hastagen, vil bli vist på nettsiden og på alle mobiltelefoner med App’en installert, forteller Hans Petter Jensen i SEILmagasinet.

 

Han og Gustavsen håper derfor at alle som følger regattaen vil bruke mobiltelefonene flittig til å ta bilder som kan speile hva som foregår på banen, på land og mellom seilasene.

– På den måten vil alle bidra til å levendegjøre regattaen for et publikum på nettet, og gjøre regattaen til et enda større minne for de som deltar og følger den. For foruten selv å bidra, kan alle med mobiltelefon og internett-kontakt følge med på alt som foregår og blir formidlet, sier Hans Petter Jensen.

Både tracking, nyheter og bilder vil ligge tilgjengelig etterpå, slik at hovedaktørene selv, seilerne, kan studere dem etter regattaen.

MELD DEG PÅ I TIDE! – Utfordringen vår nå er å få informert både seilere og foreldre som skal delta om planene våre og hvordan de selv kan delta i interaktiviteten. Vi håper derfor så mange som mulig vil melde seg på innen påmeldingsfristen, slik at vi får best mulig tid til å forberede og informere om regattaen. Tidlig påmelding er også svært ønskelig med tanke på trackingen vi skal gjennomføre, slik at vi får forberedt og kan klargjøre trackingenhetene som skal benyttes, sier Terje Gustavsen, som oppfordrer alle som har planer om å melde seg på til norgescupen i Asker, til å gjøre det snarest mulig.

– Det vil være oss til stor hjelp. Desto bedre forberedt vi kan være, desto bedre håper vi dette forsøket skal bli, sier han.