Årets regattaer 2013

NC i Asker størst i landet - hittil

NC i Asker størst i landet - hittil

Kommende helgs norgescup i Asker er årets største arrangement hittil i sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Med 112 påmeldte båter siste uke, føk norgescupen i Asker forbi Færderseilasen som årets hittil største regatta i Sail Race System. Totalt er 170 båter klare til å stille til start fra Blakstadtangen i morgen og søndag.

I Færder’n er det hittil påmeldt 162 båter, og med beskjedne 35 nypåmeldte båter siste uke, har tur&hav-seilerne åpenbart ikke kommet i ordentlig regattamodus ennå.

27 regatta-arrangementer er for øyeblikket åpent for påmelding i Sail Race System, og i 16 av dem er det registrert påmeldte deltagere. De øvrige har ennå blanke deltagerlister. Siste uke ble det ialt påmeldt 229 båter.

POPULÆR PINSELEIR. Sail Race System benyttes også som arrangementssystem for samlinger og treningsleire, og aller størst i så henseende er pinseleiren i Tønsberg, som er svært populær. Allerede nå er 205 seilere påmeldt! Like mange var det også på det nettopp avholdte foredraget til Francois Gabart, som også benyttet Sail Race System til påmelding.

Aller flest påmeldte er det i Færderseilasen, som per i dag kan skilte med 127 deltagere. Det er ennå et stykke fra målet på 1000 båter, men det er ennå en drøy måned til påmeldingsfristen løper ut.

Det legges stadig nye arrangementer inn på terminlisten, og ialt teller terminlisten nå 333 kommende arrangementer.

Til nå er 738 båter i år påmeldt til regattaer gjennom Sail Race System. I tillegg kommer alle deltagerne til kurs og samlinger.

Størst påmeldingsaktivitet den siste uken har det som sagt vært i  norgescup 2A i Asker, Færder’n og i Helly Hansen Skagen Race.

Slik er status for regatta-deltagelsen i 2013 i Sail Race System per 26. april:

Færderseilasen 162 +35 Pågår Bærum Helly Hansen Skagen Race 120 +34 Fredrikstad Watski Skagerrak TwoStar 81 +2 Pågår Askøy Seilmakeren Doublehanded 37 +2 Pågår Askøy Thorvalden 33 0 Avholdt Bergen Isbjørnseilasen 30 0 Avholdt Hordaland FjordSailing Shetland Race 28 +1 Pågår Askøy Snøføyken 18 0 Avholdt Drøbaksund Isbryter’n 12 +7 Pågår Oslo Bjørvikasprinten 12 +12 Pågår Bodø Nordland Offshore Race 11 +2 Pågår Nesodden Telenorregattaen 7 +1 Pågår Drøbaksund OAS Jollecup 6 +6 Pågår Oslo Serieseilas 6 +6 Pågår Bergen Vårserie for Tur&Hav 2 +2 Pågår Kristiansund Smøla Doublehanded 1 0 Pågår Ran VM Zoom8 1 0 Pågår Moss Moss Raymarine Race 1 0 Pågår

Hvilke regattaer som har åpnet påmeldingen ser du til enhver tid på terminlisten eller i kolonnen til venstre på seilmagasinet.no under «Påmelding nå». Der finner du nå blant annet påmelding til stor-NM i Tønsberg, som åpnet denne uken.

Neste oppdatering kommer om en uke.

Arrangør Regatta Deltagere Endring Avholdt/Pågår
Asker Norgescup 2A 170 +119 Pågår
KNS
Pågår

seilmagasinet.no utgis av
Norsk Maritimt Forlag AS

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. SEILmagasinet er medlem av Fagpressen og arbeider etter Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten. SEILmagasinet har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Ansvarlig redaktør: Ole Henrik Nissen-Lie

Redaksjonssjef: Axel Nissen-Lie

Journalister: Bror Sonne, Morten Jensen, Mikkel Thommessen, Jon Espen Skogdalen

Adresse:

Billingstadsletta 17
N-1396 Billingstad
Norge

Telefon: 66 76 49 50

Org.nr: 968640860