Seilmakeren Doublehanded 2013

Utsatt påmeldingsfrist og nytt løp

Utsatt påmeldingsfrist og nytt løp

Askøy Seilforening har valgt å utsette påmeldingsfristen og endre løpet til Seilmakeren Doublehanded.

Publisert Sist oppdatert

Påmeldingsfristen til Seilmakeren Doublehanded ville normalt ha løpt ut i morgen 30. april, men Askøy Seilforening har valgt å utsette den til 10. mai.

– 40 båter er til nå påmeldt, og det er langt færre enn hva vi ønsker oss. Det er nesten en måned til regattaen starter, og vi tror mange ennå ikke har bestemt seg. Alle som går og lurer ønsker vi å gi en forlenget frist, sier regattasjef Håvard Espeseth.

SAMME LØP FOR ALLE. Han kan også fortelle at de har bestemt at alle klasser skal seile samme løp. Det betyr at alle klasser nå skal seile direkte til Florø fra Askøy, de største båtene skal ikke seile en ekstra sløyfe med runding nord for Florø. Vi har fått en del innvendinger mot denne ekstrasløyfen og har tatt hensyn til det, sier Espeseth.

I fjor var det lite vind og mange båter fikk løpet nærmest ødelagt da de ble liggende timesvis i vindstille på denne ekstra-sløyfen, som var ca. 20 n mil lengre enn direkte-løpet.

Håvard Espeseth håper de som var misfornøyd med dette, nå vil melde seg på.

Alt om regattaen og påmeldingen.

OPPDATERTE MÅLTALL. Deltagerlisten i Seilmakeren Doublehanded er nå oppdatert til NOR Ratings nyeste shorthanded-tall for de enkelte påmeldte båtene.

– Sail Race System er nå koblet direkte mot NOR Ratings database, og arrangører kan derved oppdatere deltager-båtene direkte mot basens til enhver tid aktuelle måltall ved hjelp av et tastetrykk, sier Hans Petter Jensen, som håper og tror dette vil gjøre det enkelt for regatta-arrangører å holde styr på deltagernes måltall.

Seilmakeren Doublehanded benytter Sail Race System i sitt arrangement. De deltagerne som nå står med 0 i måltall, har ikke innløst målebrev for året. Dette gjelder foreløpig 10 båter.

Lavest måltall har Expressen FOXY med Stein-Åge Blakstad og Aage Hedegaard Larsen fra Bergen med 0,849 – hvilket også er nedre grense for å få delta.

Landmark 43-en WHITE SHADOW med Torkjell Valland og Karl Otto Book har høyeste NOR Rating-tall med 1,144.

Deles de 30 båtene med måltall i to grupper, går skillet mellom måltallene 0,971 og 0,983.