Norgescup i Brevik

Gjesteopptreden ga klar seier

Gjesteopptreden ga klar seier

Tvillingsøstrene Ragna og Maia Agerup gjesteopptrådte i 29er. Det førte til utklassing.

Publisert Sist oppdatert

De er allerede godt i gang med 49erFX-satsing mot OL, men de har ikke helt sluppet taket i «gamlejollen» 29er, og i helgen deltok Ragna og Maia Agerup fra KNS i norgescupen i Brevik og vant klart. Med bare tellende seire var de i en klasse for seg.

11 29er-lag stilte til start, og bak tvillingsøstrene kom Astrid Hylen Klippenberg og Rasmus W. Munter, KNS etter en tett duell med  Risørs Tomas og  Mads Mathisen. 2. plass i siste seilas mot Risør-seilernes 3. plass avgjorde rekkefølgen dem imellom. De hadde samme poenngscore.

KLAR SEIER I E-JOLLE. En klar seier ble det også til Lars Johan Brodtkorb fra Horten i det 40-båt store feltet av Europajoller. Tre førsteplasser og en annenplass er en sterk tallkombinasjon! Emil Fadler Kvamme fra Bærum var nærmeste opponent, mens Håvard Aker fra Tønsberg ble nummer tre.

Kathrine Johansen fra Svelvik ble beste kvinnelige Europajolle-seiler på 8. plass etter en jevn duell med Martine Steller Mortensen fra Arendal på plassen bak. På 11. plass kom Nora Johanne Brodtkorb.

JENTENES KLASSE. I Laser Radial, som kunne skilte med 22 seilere, var bildet omvendt. I denne klassen hadde jentene rangen, og den internasjonale matchingen og erfaringen de beste jentene har fått – og kanskje ikke minst all treningen de har lagt ned – har gitt uttelling på nasjonalt nivå. De fire første plassene var det jentene som beslagla – og det var seks jenter blant de åtte beste.

Denne gangen var det Tiril Bue fra KNS som var best, mens Celine Therese Herud, Moss, Line Flem Høst, KNS og Ina Berentsen Kullmann, Bærum fulgte på de neste plassene. Marcus Salterød Jonas, Horten og Nicholas Fadler Martinsen, Soon var best blant guttene.

SØRLANDSSEIER. 11 seilere deltok i Laser 4.7, og der var det August Austfjord fra Grimstad som inntok toppen av pallen foran Mats Severin Hassum-Olsen fra Moss. Amalie Hjellestad Hella fra Hjellestad i Bergen tok 3. plassen.

Laser Standard talte kun tre seilere, og blant de tre var Herman Tomasgaard fra KNS aller best.

I alt stilte 93 joller til start i Brevik, og med de vel 170 som parallelt deltok i Asker, samlet norgescupen denne helgen over 260 joller eller nærmere 300 seilere.

Komplette resultatlister fra Brevik.