Helly Hansen Skagen Race 2013

132 påmeldte – to døgn igjen

132 påmeldte – to døgn igjen

132 båter stevner til Skagen kvelden før Kr. Himmelfartsdag. Vil du være med, må du bestemme deg innen lørdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

– Vi hadde vel et mål om å se 170 båter på startstreken, men da det kun var 80 båter på listen rett før påmeldingsfristen løp ut, fant vi ut at vi måtte skyve på påmeldingsfristen. Vi fikk også mange tilbakemeldinger fra seilere som ikke hadde fått det nye målebrevet sitt i NOR Rating i orden, sier regattasjef Christian Galtung Gundersen til SEILmagasinet.

Og det hjalp å utsette, for etter fristen er det kommet 50 båter til, og om det fins enda flere som ikke har bestemt seg ennå, kan deltagerantallet faktisk begynne å nærme seg målet på 170 båter.

– Det er jo tidlig på sesongen ennå, og det er nok mye av årsaken og grunnen til at vi er langt unna rekorden, som er rett i underkant av 300 båter, sier Gundersen.

REKORDSENT I 2014. Til neste år har han imidlertid forhåpninger om at rekorden skal kunne trues. Da faller Kristi Himmelfartsdag på en av mai måneds aller siste dager, og da bør det i alle fall ikke være vårpuss og temperaturer det står på.

Så veldig kaldt ser det heller ikke ut til å bli under årets seilas, til tross for startdagen 8. mai. Yr.nos langtidsvarsel forteller om pent vær og lett vind i Åsgårdstrand og 10–12 varmegrader. Atskillig friskere ser det ut til å bli når båtene nærmer seg Skagen. Været blir like pent, temperaturen det samme, men vinden er meldt til kunne nå opp i 15 m/sek torsdag kveld. Det tegner med andre ord til å bli typisk Skagen-vær. Langs svenskekysten skal det imidlertid ikke blåse mer enn 5–6 m/sek.

Slik er situasjonen i dag, men mye kan skje med langtidsvarselet. Det vet man jo, og det hele beror nok på hvordan fronten som skal passere, plasserer seg i Skagerrak.

MANGLER MÅLEBREV. Av de påmeldte båtene mangler i skrivende stund 18 båter måltall.

– Gjennom Sail Race System oppdaterer vi nå med jevne mellomrom deltagerlisten direkte mot NOR Ratings database, og vi oppfordrer alle som står oppført i deltagerlisten med 0,000 til å få målebrevet i orden, sier Christian Galtung Gundersen.

I NOR Rating-klassen med fullt mannskap og spinnaker er det nå 87 båter, og båten med høyeste måltall er Swan 56R-en MORE CHAOS, som i det nye respitt-systemet har fått 1,236. I den andre enden av skalaen er Maxi 999-en KLARA med 0,894.

15 lag har valgt å seile uten spinnaker, mens shorthanded-klassen teller 20 båter. Helly Hansen Skagen Race teller med på SEILmagasinet Shorthanded-ranking, og med vekttall 1,0 betyr det en god anledning til å seile inn mange poeng på vei til Skagen. ORC-klassen telle foreløpig fire båter.

Nærmere klasseinndeling vil Bærum Seilforening foreta når det nærmer seg start.

Påmeldingsfristen løper ut lørdag 4. mai kl 23:59.