Færder’n har passert 400 deltagere

Alternativ start på Lysakerfjorden

Alternativ start på Lysakerfjorden

Vil du ha en roligere start enn starten ved Aker brygge, finnes det alternativer.

Publisert Sist oppdatert

Mange synes starten på Færderseilasen ved Aker brygge i et mylder av båter er skremmende, og det er ikke helt uten grunn at den på folkemunne kalles «glassfiberstarten». Det er trangt om plassen, og ofte går det ikke helt lydløst for seg heller; de ivrigste vet høylydt å fortelle om sine rettigheter!

– Ja, vi vet det finnes en del seilere som unnlater å delta i Færderseilasen nettopp på grunn av dem, og for alle nybegynnere som vil tilnærme seg Færderseilasen på et litt roligere vis, har vi en alternativ på Lysakerfjorden, forteller Færder-sjefen, Per Bøymo til SEILmagasinet.

FERSK I FÆRDER’N. I Lysakerfjorden er det bedre plass og færre båter enn ved Aker brygge. Man behøver heller ikke klemme seg igjennom den trange passasjen ved Dyna fyr for å komme ut i Indre Oslofjord.

Seks båter har til nå valgt Lysakerfjord-alternativet, som arrangøren, KNS, kaller «Fersk i Færder’n». Ved start på Lysakerfjorden seiler man i en egen turklasse der man heller ikke trenger å måle båten for å kunne starte – slik som i NOR Rating-klassene (tidligere LYS). Bortsett fra starten på Lysakerfjorden er løpet for denne klassen akkurat det samme for de andre turklassene.

3 DØGN IGJEN! I skrivende stund er det ialt 408 påmeldt til Færderseilasen 2013, og det er litt under halvparten av det forventede antallet. KNS har 1000 båter som mål, og med påmeldingsslutt 23. mai, betyr det at det vil bli stor aktivitet de neste dagene!

Påmelding til Færderseilasen.