Søk i arkivet

Seilmakeren Doublehanded 2013Solfylt og glitrende friskt

Det regntøyet man måtte trenge under Seilmakeren Doublehanded i år, må være der for å beskytte seg mot salt sjø.

Det skal bli sol og det skal bli frisk bris under Seilmakeren Doublehanded, som starter kl 1130 fredag morgen. I alle fall blir det slik dersom yr.no får rett. Alt ligger til rette for en feiende og glitrende regatta mellom Askøy og Florø.

FRISK BRIS. Når starten går fredag formiddag vil det være ganske lite vind; en liten lufting fra syd. Ikke lenge etterpå vil vinden ta seg opp fra nord og øke på til 9–10 m/sek på utsatte steder. Og slik vil vinden holde seg gjennom hele seilasen. Det blir med andre ord kryssbåtenes spill på vei nordover, mens unnavindsfantomene får sitt favorittføre på vei sørover.

70 nautiske mil skal tilbakelegges vær vei, og med sol og glitrende sjø gjennom et av landets vakreste farvann kan det bli en uforglemmelig opplevelse.

Om yr.no får rett.

[Artikkelen fortsetter etter langtidsvarselet]

UTVÆR: Slik ser værvarselet for Utvær, som ligger omtrent midt på etappen mellom Askøy og Florø.


TRAVEL PITSTOP. I Florø vil deltagerne møte et yrende båtliv, for der er det både båtutstilling og norgescup for joller samtidig.

– Det at det er båtmesse lørdag og søndag i havnen i Florø gjør at det er litt begrenset plass. Derfor må seilerne ligge litt flere i bredden pitstop enn hva som har vært vanlig før, sier Frode Stavang i Florø Seilforening.

FØLG REGATTAEN PÅ INTERNETT. Alle deltagerne i Seilmakeren Doublehanded vil være utstyrt med trackere, og hele regattaen kan følges på internett på regattaens hjemmeside. Der vil det også være en løpende nyhetsoppdatering i form av tekst, bilder og videoinnslag – fra start til mål.

Ialt er 54 båter påmeldt.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen