Søk i arkivet

Færderseilasen 2013Du trenger ikke raketter for å starte

Nå trenger du ikke lenger å ha pyroteknisk utstyr for å starte i Færderseilasen.

– Før årets Færderseilas har vi gjennomgått sikkerhetsreglene nøye, og det har gjort at vi har valgt å lempe på kravet om at man må ha med seg nødraketter og nødbluss for å delta i Færder’n, sier  Per Bøymo i KNS.

– Ja, vi tror vel kanskje det er vel så farlig at ofte uerfarne skal håndtere nødbluss og nødraketter for å tilkalle seg oppmerksomhet i en nødsituasjon. Det kan lett gå galt i seg selv, tilføyer generalsekretær Jan Erik Næss i KNS.

HODELYKT PÅ MINIMUM 300 LUMENS. Arrangøren av Færderseilasen har derfor valgt å fjerne kravet om å ha pyroteknisk utstyr om bord fra sikkerhetsbestemmelsene. I stedet har man valgt å sette inn et krav om at man skal ha håndlykter med en lysstyrke på minimum 300 lumens om bord.

– Moderne hodelykter som man bruker på ski eller sykkel er fullt brukbare, sier Bøymo.

ANBEFALT LYKT. Selv anbefaler KNS en vanntett og oppladbar lykt de har plukket ut sammen med Redningsselskapet. Den er på hele 700 lumens, og den lyssterke lykten er ikke minst nyttig om man for eksempel skal søke etter noen som har falt over bord i mørket. Den kan også sende SOS nødsignal, og den kan stilles ned slik at den fungerer som en vanlig lykt når noe skal gjøres om bord. Den har også rødt lys, slik at man bevarer nattsynet og ingen blir blendet.

Færderseilasens deltagere får lykten til rabattert pris, kr 1495 (mot 1995 ordinært)

Vil du lese mer om sikkerhet og hva som kreves i Færderseilasen, har KNS utarbeidet en nyttig, liten sikkerhetshåndbok du kan laste ned.

HEKTISK INNSPURT. I skrivende stund er det ialt 446 påmeldte båter til Færderseilasen 2013, og det er litt under halvparten av det forventede antallet. KNS har 1000 båter som mål, og med påmeldingsslutt 23. mai, betyr det at det vil bli stor aktivitet de neste dagene!

Påmelding til Færderseilasen

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen