Søk i arkivet

Watski Skagerrak TwoStar 2013To gode venner vant mest

Elling Rishoff og Morten W. Brekke gikk mest frem og tilbake da premiene i Watski Skagerrak TwoStar 2013 ble delt ut.

Tre duoer ble aller mest toneangivende under årets Watski Skagerrak TwoStar.

BEST PÅ COASTAL-BANEN. Siri og Eilert Kamfjord fra Tønsberg vant sin klasse på coastal-banen, men også over all. De seilte sin X-332 blåst til en solid besteseier i begge deler; 20 minutters margin hadde de på båt nummer to. De vant også den første etappen ned til Arendal i sin klasse, coastal 11.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

BEST: Siri og Eilert Kamfjord var aller best på coastal-banen. [SEILfoto: Asbjørn J. Thorup]

VANT OVER ALL. Med sin langsmale Wasa 55 som bærer det sigarassosierende navnet CUBANEREN, vant Karl Otto og Otto Book fra Åsgårdstrand vant over all på offshore-banen og i offshore 02-klassen. Hele en time og seks minutter hadde de i avstand ned til nummer to i klassen.

Elling Rishoff og Morten W. Brekke – fra henholdsvis Asker og Bærum – tok seieren i den største offshore 04-klassen med sin First 40. De seilte også raskest i sin klasse på etappen mellom Arendal og Hankø fra en posisjon et stykke bak i feltet. Elling Rishoff var også med på det vinnende foreningslaget til Asker Seilforening, og begge fullførte sin 10. Watski Skagerrak TwoStar-seilas.

ASKER BEST. En nyhet av året i Watski Skagerrak TwoStar var en innlagt foreningskonkurranse der de åtte beste i foreningene talte i poengutregningen. Fem foreninger hadde klart å stille minst seilere til start, og Asker vant en ganske knepen seier foran Bærum Seilforening. Det vinnende laget fikk et sett med signalflagg og 5000 kroner som de kan bruke i en Watski-butikk til innkjøp av utstyr foreningen måtte trenge.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

BESTE SEILFORENING: Det vinnende Asker-laget bestod av (bak fra venstre): Fredrik Brandt-Rasmussen, Pål Terje Christensen, Einar Astrup, Jan Muren, Per Ottar Skaaret, Christen With, Elling Rishoff og Svein Are Løtveit. [SEILfoto: Asbjørn J. Thorup]


STAYERE. Under premieutdelingen ble seks seilere kalt frem på podiet til stor hyllest. De hadde alle fullført de 10 utgavene av Watski Skagerrak TwoStar som er blitt avholdt siden regattaen ble startet i 2004 - og shorthanded-seiling ble skapt for alvor i Norge.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

STAYERE: De virkelige stayerne i Watski Skagerrak TwoStar er de som har fullført alle de ti regattaene som er blitt avholdt. Fra venstre: Tormod Lie, Fredrikstad, Arne Hammersland, Bærum, Elling Rishoff, Asker, Kai B. Hannestad, Fredrikstad, Jens Brovold, Fredrikstad og Morten Wergeland Brekke, Bærum. [Seilfoto: Asbjørn J. Thorup]

 

NEDGANG. 97 seilere var påmeldt i årets Watski Skagerrak TwoStar, 77 startet og 67 fullførte. I fjor startet 90 lag, så årets deltagelse representerte en nedgang i forhold til i fjor. At hele 20 lag unnlot å starte, var nok mye på grunn av en litt skremmende værmelding som lå på bordet for regatta-dagene.

Nå slo ikke værmeldingen helt til, og arrangøren, Fredrikstad Seilforening, valgte å ikke sende seilerne på offshore-banen over til svenskekysten, der det var betydelig mer vind og sjø enn vest i Skagerrak. På coastal-banen ble seilerne send inn i Oslofjorden på en runde nesten helt inn til Filtvet – i stedet for en etappe ned til Persgrunnen i Sverige.

– Det virker på meg som om valgene vi foretok er blitt godt mottatt av seilerne, sier regattasjef Jon Eigil Johnsen, som før start uttalte at han ønsket at alle seilerne kom tilbake til Hankø med et smil om munnen.

– Og det tror jeg de hadde, sier han.

MEDIA-REGATTA. Regattaen ble fulgt fra start til mål på regattaens nettside med tracking på begge de to banene.

– Det fungerte veldig bra, sier Stian Aakre, ansvarlig for trackingen på offshore-banen. Ingen av trackerne falt ut på noen av banene, og trackingen kan nå «spilles» av i etterkant slik at man i detalj kan se hvordan den utviklet seg og endte for de ulike deltagerne.

Trackingen ble fulgt opp av løpende nyheter, bilder og videoinnslag – du kan bla deg igjennom intet mindre en 276 nyhetssaker – og seilerne selv bidro med sine Instagram-bilder.

Komplett resultatliste finner du også på regattaens nettside(tips: trykk på seilnummer eller båtnavn så får du tilgang på mer data om de ulike resultatene og bruk rullemenyen for å finne detaljer om de enkelte etappene).

MEDIAPRISEN: Jan Muren vant årets mediapris for innsatsen han gjorde for å fortelle om hva som sjkedde under veis om bord i OLISABETH. Premien var et action-videokamera fra CamOne. [SEILfoto: Asbjørn J. Thorup]
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen