FjordSailing Shetland Race 2013

Gode værmeldinger for Nordsjø-farere

Gode værmeldinger for Nordsjø-farere

De 47 båtene som starter i FjordSailing Shetland Race onsdag får god bør over til Lerwick, Shetland.

Publisert Sist oppdatert

Seilerne kan vente seg en relativ rask overfart til Shetland, men det ligger ikke an til noen rekordforhold på seilasen vestover. Det skal blåse mellom 10 og 15 knop fra sør under store deler av overfarten, i følge de siste oppdateringene fra yr.no.

Startskuddet går klokken 13.00 fra Marstein Fyr utenfor Bergen og alle båtenes seilas kan følges via tracking på internett.

INTERNASJONALT.FjordSailing Shetland Race er helt klart den mest internasjonale regattaen vi har i Norge. Ikke bare seiler vi til den tidligere norske øya Shetland, men i år har vi også deltagere fra Nederland, England, Frankrike, Tyskland, Shetland, Sveits, Sverige og ikke minst hele Norge på startlinjen, forteller Andre Farstad, regattasjef i Shetland Race.

Han er veldig fornøyd med at hele 47 båter har meldt seg på, og ser frem til å møte alle i hyggelig lag på Shetland.

– Det er alltid stor stas å seile inn til Lerwick og bli mottatt av lokalbefolkningen. Gleden av å seile fra eget land til en ny kyst i en annet land, er alltid stor. Vel fremme skal vi være med på feiringen av Sankthansaften, sier Farstad.

RETUR PÅ ST. HANS. FjordSailing Shetland Race er en del av shorthanded-regattaen 1000 mile race som startet i Nederland 13. juni.  12 båter deltar i denne regattaen, og to av dem er norske.

Returen til Bergen starter på selveste Sankthansaften, søndag 23. juni, og dermed skal seilerne tilbringe årets lyseste dag til havs. Alle båtene har trackere om bord slik at de som er på land, kan følge dem på deres ferd over Nordsjøen.