Henri Lloyd Bergen Singlehanded 2013

En drøm om hundre båter

En drøm om hundre båter

– Jeg har faktisk en drøm om hundre båter, sier Magne Aalen i forbindelse med at påmeldingen til Henri Lloyd Bergen Singlehanded åpner i dag.

Publisert Sist oppdatert

Regattaen er Norges største singlehanded-regatta og den har hatt over 60 båter på deltagerlisten de to siste årene. Regattaen som arrangeres for 4. gang i år, ble en umiddelbar suksess blant shorthanded-seilere som vil utfordre hverandre. Henri Lloyd Bergen Singlehanded arrangeres 7. september og gir det endelige svaret på hvem som egentlig er best blkant shorthanded-seilerne – når det kommer til stykket.

– Jeg har faktisk en drøm om å se 100 båter på fjorden, sier arrangemengtsansvarlig Magne Aalen i Bergens Seilforening.

KAN BLI VERDENS STØRSTE. – Det har jo tidligere deltatt over 100 båter i både Stord Rundt, Askøy Rundt og Seilmakeren Doublehanded, og i sistnevnte regatta er det mange skippere i egen båt som seiler mannskap, så det bør være mulig. Den danske singlehanded-regattaen «SølvRoderet – havets jernmand», som går rundt Fyn 20. september, har allerede 76 påmeldte, og de regner med å slå rekorden på 79 båter i verdens største offshore singlehanded-seilas, Mini-Transat, fra 2011. Det ønsker vi også å gjøre, sier Aalen.

Regattaen er ikke er klassifisert som offshore seilas, men over en tredel av det 30 n mil lange løpet går utaskjærs dersom værforholdene tillater at offshore-løpet «Vest i havet» seiles. Regattaen har flere løpsalternativer – alt etter forholdene – men det er «Vest i havet» som er blitt seilt de tre foregående årene.

EN PERSONLIG UTFORDRING. – Regattaen er overkommelig for de aller fleste, men det er like fullt en utfordring og ikke minst en tilfredsstillende følelse å fullføre uansett hvilket nivå man seiler på. Vi forventer god deltagelse fra den harde kjerne av shorthanded-seilere på Vestlandet, men vi håper også å kunne appellere til andre grupper. I praksis seiler mange singlehanded når de seiler på tur, men da må det tas hensyn til både solkurs og behagelig seilas for resten av mannskapet. I regattaen er det bare deg selv, båten og elementene, og vi håper at flere vil oppdage gleden ved det, sier Magne Aalen.

– I tur-klassen er det ikke nødvendig å ha målebrev, men det gir like fullt den samme tilfredsstillelsen av å konkurrere med tilsvarende båter og å fullføre seilasen. Vi ser et stort potensiale i Bavaria-klubben i Bergen, som har over 200 medlemmer, så her er det muligheter for store entypeklasser.

GAVE- OG TREKNINGSPREMIER. Aalen forteller at sponsoren, Henri Lloyd, stiller med deltagereffekter til alle og gavepremier som vil bli utdelt på premieutdelingen.

– I tillegg har vi har vi gleden av å annonsere at de første 50 som melder seg på innen 1. august, vil være med i trekningen av et bilde malt av soloseileren Kristin Songe-Møller. De første 25 vil få to lodd og de neste 25 vil få ett lodd hver.

– Kristin Songe-Møller er et fantastisk forbilde for stå-på-vilje, mot og utholdenhet innen singlehanded-seiling på høyt internasjonalt nivå. Ettersom hun utrolig nok ikke har fått noen hovedsponsor, finansierer hun satsingen sin ved blant annet å selge malerier, og da er det ekstra hyggelig at påmeldingspremien vår er med på å bidra, avslutter Aalen entusiastisk.

Påmelding og mer informasjon finner du på regattaens egen nettside.