Maritim Ryfylke Rundt

Regattanatt og matfest

Regattanatt og matfest

Fra 24. juli starter gladmatfestivalen og 26. juli er det regattastart for Maritim Ryfylke Rundt.

Publisert Sist oppdatert

– De to arrangementene bidrar til at du kan kombinere kortreist mat og tilhørende herligheter med regatta og seilerfest, skriver Espen Reiss Mathiesen til SEILmagasinet.

RESERVERT PLASS. Han forteller at de første 30 båtene som melder seg på Maritim Ryfylke Rundt, får eksklusiv båtplass i Vågen med gladmatfestivalen på alle bauger og kanter.

– Alt som trengs er en tamp i land så er du klar for kulinariske opplevelser med kort vei til regattastart, skriver han.

Fredag ettermiddag går starten i Vågen og kursen settes ut Byfjorden og inn i Ryfylke.

– Solnedgang og soloppgang sett fra en seilbåt i Ryfylke er en premie i seg selv. Fellesskap med andre seilere som strever med å takle mye og lite vind fra alle kanter, tropenatt, tre lag sommerstillongs med seilerbunad, noen stille morgentimer langs ryfylkeøyer kledt i alle nyanser av grønt og rikt utvalg av sauer i det grønne – skaper grunnlag for feststemning, skriver Espen Reiss Mathiesen, som selv er medlem av Seilforeningen 1928, som arrangerer regattaen.

FINN UT MER. Lørdag kveld er det seilerfest der du kan forklare eller bortforklare nattens taktiske og strategiske valg. Enten du vinner eller ikke blir det servert seiersmat og premier.

Vil du vite mer så sjekk Maritim Ryfylke Rundt 2013. Her finner du kunngjøring med kart og informasjon, seilingsbestemmelser og påmelding.