VM i Zoom8

Norske seilere med medaljesjanser

Norske seilere med medaljesjanser

13 gutter og 11 jenter skal forsvare de norske fargene i Zoom8-VM – på hjemmebane.

Publisert Sist oppdatert

3. august skyter arrangørene i Ran Seilforening det første startskuddet i Zoom8-VM, og da vil ialt 82 seilere gjøre alt hva de kan for å plassere seg best mulig. Klassene fordeler seg med 44 gutter og 38 jenter, og Norge stiller med respektive 13 og 11 deltagere i verdensmesterskapet. Seilerne representerer i alt åtte land; Danmark, New Zealand, Estland, Østerrike, Finland, Romania, Russland og Norge.

TREDOBBELT I EM. Og det er slett ikke uten sjanser de norske seilerne deltar i verdensmesterskapet. I EM tidlig i år tapetserte tre nordmenn seierspallen i gutte-klassen med Birk Kvitrud Haugstad fra Asker på topp, flankert av Thomas Nicolaysen (2) og David Bjelkarøy (3) – begge fra Ran. Sarpsborgs Emilie Hornstvedt fra Sarpsborg tok sølv i jenteklassen og kan i VM få revansj over den russiske europamesteren, Anastasia Godovalenkova.

Foruten de allerede nevnte norske guttene, vil Alexander Dahl Høgheim fra Ran være et navn å merke seg. Nylig tok han 4. plass i nordisk mesterskap i Zoom8. Der ble Christoffer Sørlie fra Fredrikstad nr. 12.

GODE NORSKE JENTER. Emilie Hornstvedt har vært den klare norske eneren blant jentene så langt i år, men kanskje kan hun også trekke med seg jenter som for eksempel Marte Henriksen og Emilie Kathrin Vabø fra Ran og Katharina Emile Dahl Baardseth fra Kragerø frem til gode plasseringer?

Seilerne fra Zoom8-klassens hjemland, Finland, har alltid vært sterke, og i det nordiske mesterskapet tok de gull og bronse blant guttene, og den mesteren, Anton Eklund, kommer til VM på Vestlandet.

Blant jentene tok de femdobbelt, og sølvmedaljøren og 4. plass-vinneren, Emilie Winqvist og Veera Hokka, kommer til Ran Seilforening for å forsvare de finske fargene.

INTERNASJONALT. Ran Seilforening legger opp til et storstilt verdensmesterskap og allerede nå ved å følge forberedelsene på mesterskapets nettside fornemmer man en internasjonal mesterskapsatmorsfære.

1. august åpner mesterskjapet offisielt, mens det 2. august vil bli arrangert prøveseilaser. 3. august starter alvoret.