Årets regattaer 2013

Mot en hektisk høst-helg

Mot en hektisk høst-helg

Kommende helg er en av sesongens aller mest hektiske når det gjelder regatta-arrangement.

Publisert Sist oppdatert

Det går mot en travel regatta-helg både for seilere og arrangører. Syv norgesmesterskap skal avvikles, og det er store regattaer i både Moss og på Askøy.

På Hankø er det NM i Finnjolle, Laser Standard og Laser Radial, og når det gjelder Finnjolle, skal den første norgesmesteren siden 1976 kåres! I Horten er det NM for Andunge og BB 11, mens det første NM-et i kiteseiling skal avholdes på den andre siden av fjorden – i Moss. Og i Åsgårdstrand – i det samme farvannet – er det NM i H-båt.

Moss Seilforening arrangerer også Moss Raymarine Race, mens det denne weekenden er dags for Vestlandets Færderseilas, Askøy Rundt Huisman Race. Høstsesongens første tellende regatta på SEILmagasinet Shorthanded-ranking, Brude Doublehanded, foregår i Ålesund. Drøbaksund Seilforening er vertsskap for Håøya Rundt, som inngår i Villa Malla Cup.

FÆRDER’N STØRST. 73 regatta-arrangementer har til nå vært publisert i Sail Race System, som nå 24 seilforeninger er brukere av. Og av de 74 arrangementene, er Færderseilasen den desidert største med 732 deltagere. Årets stor-NM i regi av Tønsberg Seilforening, er nest størst med 230 deltagere.

31 regatta-arrangementer er for øyeblikket åpent for påmelding i Sail Race System, og i 27 av dem er det registrert påmeldte deltagere. De øvrige har ennå blanke deltagerlister.

Det tredje største arrangementet i år har så langt vært norgescupen for joller i Asker, der det deltok 170 båter.

NM-DELTAGELSEN TOK SEG OPP. For 14 dager siden så det ut til at flere NM-arrangører slet med å få nok deltagere, men det hjalp åpenbart på listene når flere kom hjem og ut av feriemodus. NM i 11-meter, Oselvar og Snipe Master fikk alle nok deltagere, og i de kommende norgesmesterskapene som nå er åpnet for påmelding, er flere over den kritiske grensen, som er 20 båter for de fleste klasser. Stå’a per i dag er denne:

 

INTERAKTIVITET. VM i Zoom8, som nettopp er avsluttet, benyttet Sail Race Systems mulighet for «live»-overføring av arrangementer og interaktivitet med deltagere og tilskuere gjennom Instagram-innsendte bilder. Flere andre arrangementer har også benyttet denne mulighetene til å levendegjøre arrangementet, og øke arrangementets oppmerksomhet og levelengde ved at minnerike bilder kan oppsøkes i etterkant av arrangementet.

OVER 3000. Det legges stadig nye arrangementer inn på terminlisten, og ialt teller terminlisten 188 kommende arrangementer i skrivende stund. Antallet er synkende i forhold til hva det har vært, men det har sin årsak i at regatta-sesongen går mot slutten og at det avholdes flere regattaer enn det tilkommer nye på listen.

Antall båter som er blitt påmeldt gjennom Sail Race System i år har nå passert 3000 båter, og det nøyaktige tallet er 3051! I tillegg kommer alle deltagerne til kurs og samlinger.

Slik er status for regatta-deltagelsen i 2013 i Sail Race System per 14. august for de 20 største regattaene i år (endringen referer seg til siste oppdatering (30. juli):

Hankø Race Week 113 0 Avholdt Norgescup 94 0 Avholdt Ran VM Zoom8 84 +2 Avholdt Fredrikstad Watski Skagerrak TwoStar 81 0 Avholdt Asker Oslofjorden Rundt 61 0 Avholdt Moss Moss Raymarine Race 60 +35 Pågår Askøy Seilmakeren Doublehanded 54 0 Avholdt Askøy Askøy Rundt Huisman Race 53 +46 Pågår Vågsbygd Flødeseilasen 48 0 Avholdt Rogaland Rica Maritim Regattaen 47 +23 Avholdt Hordaland FjordSailing Shetland Race 45 0 Avholdt Bergen Henri Lloyd Bergen Singlehanded 44 +5 Pågår Bergen Stord Rundt 38 0 Avholdt Oslo Serieseilas vår 36 0 Avholdt KNS NM Laser og Finnjolle 36 +15 Pågår

Hvilke regattaer som har åpnet påmeldingen ser du til enhver tid på terminlisten eller i kolonnen til venstre på seilmagasinet.no under «Påmelding nå».

Neste oppdatering kommer om ca. 1-2 uker.

NM 11-meter (avholdt) Drammen 20
NM Oselvar (avholdt) Njord/Tysnes 22
NM Snipe Master (avholdt) Bærum 20
NM Laser Standard (OL-klasse, minimum 5) KNS 9
NM Laser Radial damer (OL-klasse, minimum 5) KNS 2
NM Finnjolle (OL-klasse, minimum 5) KNS 11
NM IF Nesodden 8
NM Drake Asker 6
NM Express Bergen 20
Dame-NM Bærum 21
NM Formula 18 Oslo 5
NM Melges KNS 22
NM Yngling Askøy 10
Arrangør Regatta Deltagere Endring Avholdt/Pågår
KNS Færderseilasen 732 0 Avholdt
Tønsberg Stor-NM 230 0 Avholdt
Asker Norgescup 2A 170 0 Avholdt
Bærum Helly Hansen Skagen Race 160 0 Avholdt
Soon Norgescup 3 122 0 Avholdt
KNS   
Florø

seilmagasinet.no utgis av
Norsk Maritimt Forlag AS

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. SEILmagasinet er medlem av Fagpressen og arbeider etter Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten. SEILmagasinet har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Ansvarlig redaktør: Ole Henrik Nissen-Lie

Redaksjonssjef: Axel Nissen-Lie

Journalister: Bror Sonne, Morten Jensen, Mikkel Thommessen, Jon Espen Skogdalen

Adresse:

Billingstadsletta 17
N-1396 Billingstad
Norge

Telefon: 66 76 49 50

Org.nr: 968640860