Søk i arkivet

Moss Raymarine RaceJan Henrik Bryde til topps

Jan Henrik Bryde og mannskapet hans i XANTHIPPE viste nok en gang at de er blant landets beste.

XANTHIPPE-laget har mange seire og flere mesterskap på CV-en, og de kunne føye nok en seier til listen i helgen, da de toppet både NOR Rating-listen og ORC-listen i Moss Raymarine Race. Regattaen ble amputert ved at søndagen nærmest og bokstavelig blåste bort i kulingkast på opp mot 35 knop. Arrangøren fant det derfor best å avlyse søndagens seilaser.

Her er et resymé av begivenhetene, gjenfortalt av Halvor Friisk i en pressemelding fra klaseklubben NORC:

TETT REGN OG 35 KNOP. «Moss Raymarine Race ble en kontrastfylt helg, med en fantastisk lørdag som kunne by på forhold slik en seiler drømmer om, til det som nesten kan beskrives som en høststorm på søndagen: Med tett regn og 35 knop i kastene valgte regattakomiteen det eneste riktige og lot båtene ligge i havn. Dermed blir resultatene fra lørdagen stående igjen som tellende.

BÅDE OG. Årets vinner av Moss Raymarine Race ble Jan Henrik Bryde og mannskapet på Xanthippe som seilte seg inn til førsteplassen under NOR Rating og ORC. Med serien 1-2-2-4 i ORC og 1-2-2-5 under NOR Rating hadde Bryde & CO et godt tak på feltet gjennom hele dagen og har den stabilt gode seilingen som skal til for å vinne et tett felt.

Når det kommer til fordelingen av de resterende plassene er ikke NOR Rating og ORC helt overens. Dette skyldes at resultatene er beregnet etter antall båter for de forskjellige målereglene og en dårlig start på Moss Raymarine Race for Magic som skulle vise seg å bli skjebnesvanger.

Thomas Oksmo og Xeffect stakk av med 2. plassen i NOR Rating med serien 2-5-4-3 og Magic, med feltets yngste skipper Monica Rodal, tok 3. plassen med 12-1-1-1. En dårlig start på Moss Raymarine Race ødela rett og slett for helheten til Magic som seilte overlegent i de tre siste seilasene.

Under ORC-regelen tok Magic 2. plassen ettersom ikke alle båtene i feltet seilte under denne måleregelen. Dermed ble 12. plassen "bare" en 8. plass under ORC og Magic endte på 2. plassen i klassen.

NY BANE. Årets Moss Raymarine Race skilte seg fra tidligere da banene i år ble lagt vest av Jeløya og det sosiale ble flyttet fra kanalen i Moss sentrum til Moss Seilforening sin havn noen hundre meter lenger vest. Litt langt til banen men når man først var på plass var det liten tvil om at banene var gode. Intim og koselig atmosfære i seilforeningen ser ut til å være den generelle tilbakemelding fra flere av seilerne. At Moss Raymarine Race kommer til å stå igjen som et av de beste arrangementene gjennom året er det allikevel liten tvil om!

NM NESTE. Med Moss Raymarine Race retter Norges storbåtseilere blikket mot NM i ORC som går av stabelen 21.–22. september i Tønsberg. Da kommer Norges beste storbåtseilere til Tønsberg for å kappes om det som er den gjeveste tittelen i Norge for baneseiling i storbåter.

Nybakt europamester Wolfpack har allerede varslet at de kommer for å forsvare tittelen fra i fjor. Samtidig ventes de fleste av de kjente storbåtlagene å dukke opp og pallplassene fra helgen i form av Xanthippe, Xeffect og Magic er selvskrevne deltagere. NORC ser frem til gjensyn i Tønsberg!»

Full resultatliste fra Moss Raymarine Race.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen