Nordisk mesterskap i Formula 18

Bronse, men ikke smertefritt

Bronse, men ikke smertefritt

Tim Sandberg og Jørgen Strømquist tok bronse i nordisk Formula 18-mesterskap, men ikke alt gikk som planlagt...

– Vi er såre i hendene og godt fornøyde, sier Jørgen Beyer Strømquist etter at han og Tim Sandberg hadde sikret seg bronsemedaljene i nordisk mesterskap for Formula 18. Mesterskapet fant sted i forbindelse med Sveriges store seilas, Tjörn Runt.

BANE OG TJÖRN RUNT. – Torsdag og fredag var det baneseilaser med henholdsvis syv og fem seilaser, og på lørdag var det Tjörn Runt som tellede seilas i serien, forklarer han.

De innledet serien med mange gode resultater og flere seilasseire, men seieren i baneseilasene sammenlagt glapp mot slutten. De kullseilte i de to siste seilasene.

Og i Tjörn Runt gjorde de seg en ny erfaring:

VÅT NAVIGASJON. – Ipad kan ikke anbefales som eneste form for navigasjon på havet om bord i våte båter. Vi ledet Tjörn Runt med en halv nautisk mil og brant gjennom skjærene i 20 knop uten helt å vite hvor vi var. Det var umulig å bruke Ipaden med konstant vannsprut som oppfattes som tastetrykk..., forteller Jørgen.

– Dette førte til at vi seilte inn for tidlig da vi skulle rundt sydspissen på Tjörn. Vi oppdaget feilen og tråklet oss gjennom noen trange sund, men forspranget var forsvunnet. Vi kom inn som 4. Formula 18 i mål, noe som også ga fjerdeplass overall i Tjorn Rundt 2013.

Det til tross; de to var fornøyde, men altså såre i hendene.

NM NESTE. Ialt deltok det 38 lag. Mestere ble svenskene Niklas Nordblom og Fredrik Karlsson, mens Hans Ulrik Grünert og Eirik Gravdal ble nest beste norske duo på 8. plaa. Ole-petter Pollen og Pål Kirkebø fulgte på 9. plass. Ialt deltok ni norske lag.

Resultater i nordisk mesterskap.

Nå er NM i regi av Oslo Seilforening 31. august neste store seilas for Formula 18-seilerne.