Søk i arkivet

AskeroptimistenNorges største barneseilas

200 barn og unge samles denne helgen til seilaser i Asker.

Askeroptimisten er ikke den største regattaen når det gjelder antall deltagere, men den er nok landets største regatta når det gjelder å samle de aller yngste og mest uerfarne rekruttene. En vanlig Optimist-regatta har gjerne en stor A-klasse, der de mest erfarne seiler, en betydelig mindre B-klasse og ingen klasse for de uerfarne og nybegynnerne i C-klassen.

I Askeroptimisten er det omvendt, der er C-klassen størst. Dette er ikke minst treneren Ditlef Christiansens fortjeneste. Han leder de unge i trygg og sikker seilas i Blakstadbuktas indre basseng – og dette har han gjort i en årrekke.

HØSTVARMT. Alt tyder på at det skal kunne bli en hyggelig opplevelse i år også, men skal vi tro yr.no, ligger det an til å kunne bli vel så mye bading i det høstvarme vannet som regattaseiling. Høytrykket som ligger over landet produserer ikke så mye vind.

I tillegg til de tilsammen 120 Optimist-seilerne som deltar, seiles det også i en rekke jolle- og brettklasser.

Asker Seilforening, som arrangerer regattaen, vil forsøke å formidle hva som skjer underveis på regattaens nettsider, og de oppfordrer alle som følger regattaen til å publisere Instagram-bilder med hashtag: #ao2013. De vil automatisk legge seg ut på regattasiden og bidra til å levendegjøre seilerfesten som finner sted i Asker.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen