Askeroptimisten

Norges største barneseilas

Norges største barneseilas

200 barn og unge samles denne helgen til seilaser i Asker.

Publisert Sist oppdatert

Askeroptimisten er ikke den største regattaen når det gjelder antall deltagere, men den er nok landets største regatta når det gjelder å samle de aller yngste og mest uerfarne rekruttene. En vanlig Optimist-regatta har gjerne en stor A-klasse, der de mest erfarne seiler, en betydelig mindre B-klasse og ingen klasse for de uerfarne og nybegynnerne i C-klassen.

I Askeroptimisten er det omvendt, der er C-klassen størst. Dette er ikke minst treneren Ditlef Christiansens fortjeneste. Han leder de unge i trygg og sikker seilas i Blakstadbuktas indre basseng – og dette har han gjort i en årrekke.

HØSTVARMT. Alt tyder på at det skal kunne bli en hyggelig opplevelse i år også, men skal vi tro yr.no, ligger det an til å kunne bli vel så mye bading i det høstvarme vannet som regattaseiling. Høytrykket som ligger over landet produserer ikke så mye vind.

I tillegg til de tilsammen 120 Optimist-seilerne som deltar, seiles det også i en rekke jolle- og brettklasser.

Asker Seilforening, som arrangerer regattaen, vil forsøke å formidle hva som skjer underveis på regattaens nettsider, og de oppfordrer alle som følger regattaen til å publisere Instagram-bilder med hashtag: #ao2013. De vil automatisk legge seg ut på regattasiden og bidra til å levendegjøre seilerfesten som finner sted i Asker.