Norgescup i Optimist

Klart for storinnrykk i Bundefjorden

Klart for storinnrykk i Bundefjorden

130 Optimist-seilere møtes til norgescup-dyst i helgen.

Publisert Sist oppdatert

Mon tro om ikke Optimist-seilerne er ekstra sugne på å seile denne helgen, etter at det på grunn av vindstille ikke ble arrangert en eneste seilas i Askeroptimisten forrige helg? I alle fall er det rekordoppslutning om helgens norgescup i Bundefjorden, der deltagerlisten talte hele 130 seilere da påmeldingsfristen løp ut. Og erfaring viser at det gjerne kommer enda noen til når regattaen starter.

Med et så stort deltagerantall er norgescupen i Bundefjorden større enn de foregående i Soon og Florø.

– Og det til tross for at det om høsten ikke er fokus på ranking og uttak til internasjonale mesterskap, sier Christopher Robin Alveberg i Bundefjorden Seilforening.

SKIFTENDE VIND. Værmeldingen for helgen tyder på at det skal bli seiling, om enn ikke av det aller friskeste slaget. Et regnvær skal passere i løpet av lørdagen, og det vil bringe med seg 3–4 m/sek vind som innledningsvis vil komme fra sørøst og utover lørdagen dreie mot høyre og ende på nordvestlig retning. Det kan gi utfordrende forhold for seilerne, der det å oppdage og forutse vindendringene kan være en suksessfaktor.

Søndag blir været lettere og vinden ett hakk friskere med 4–5 m/sek fra nordvest. Det betyr også utfordringer, for nordvest i Oslofjorden betyr slengete og ustabil vind.

DE BESTE ER MED. A-klassen er den største med 89 seilere, og der stiller de aller beste seilerne. Topptrioen på rankingen både blant jentene og guttene er på plass, og favoritter blant guttene må nok de to VM-deltagerne, Uffe Tomasgaard fra Drøbaksund og Jacob Lepperød fra Tønsberg, finne seg i å være. De er også de to beste på rankingen.

Tredjemann på rankingen, Mathias Berthel fra KNS, er også på plass i Bundefjorden.

De tre beste på rankingen blant jentene stiller også alle til start, Kristine Wilhelmsen, Bærum, Vilde Anine Svatun Berg, Tønsberg og Pia Dahl Andersen fra Asker.

At det blir kamp om plasser og poenger i Bundefjorden er det liten tvil om.

I B-klassen stiller 20 seilere og det vil være 21 av de aller ferskeste Optimist-seilerne i C-klassen.

#NCBUNDEFJORDEN. Seilasenes gang kan følges på norgescupens hjemmeside der også alle som følger seilerne til lands og til vanns, oppfordres til å publisere Instagram-bilder. Ved å gi bildene hashtag #ncbundefjorden, vil de dukke opp på regattaens nettside.

– Vi kommer til å forsøke å prøve å holde så aktiv profil som mulig på regattasiden. Forhåpentlig får vi inn status fra våre funksjonærer på vannet rett inn på siden, sier Christopher Robin Alveberg.

Norgescupen er den største optimistregattaen som Bundefjorden arrangerer i egen regi. De var også vertsskap i 2009, men da sammen med Oppegård Seilforening, og tallet var den gangen 140 Optimister. Nå har de hånd om 131 – alene.

TRAFIKALE UTFORDRINGER. Å arrangere en norgescup er et stort løft for en seilforening. Hele 54 frivillige funksjonærer er i aktivitet for å holde arrangementshjulet i gang, og med tilhold ute på Myren på Malmøya er ikke minst de trafikale forholdene en utfordring som krever mye folk og organisering.

– Ja, trafikk og parkering er en stor utfordring for oss i Bundefjorden Seilforening. Veien ut på Malmøya er smal og har få møteplasser. Den største tjenesten deltagere og foreldre kan gjøre oss, er at de følger anvisningene vi gir, sier Christopher Robin, som ber deltagerne om forståelse for at alle må parkere på landsiden under arrangementet.

– Vi anbefaler alle som kommer fra nærliggende naboforeninger om å komme båtveien, sier han.

For dem som må parkere på land, har Bundefjorden arrangert båttransport mellom parkeringsplass og Myren, og på regattaens nettside kan man få en detaljert og oversiktelig orientering om hvordan man skal forholde seg.