Dame-NM

Favoritt-ledelse

Fjorårets mester og Norges mestvinnende kvinnelige Snipe-seiler leder dame-NM.

Publisert Sist oppdatert

Dame-NM startet i dag i regi av Bærum Seilforening. Her er en rapport fra Ulrik Sandvig:

«Det ble tilslutt 54 jenter i 27 båter som stilte til start. Jentene fikk god hjelp av boatboys til å rigge båtene og mange tips til trim av Snipen i lite vind.

Dagen startet med vindstille og regnbyger. Det ble derfor litt venting utpå. Etter flere forsøk på å legge bane på ulike vindretninger kom det endelig vind på ca 1-3 m/s samtidig som solen kom frem. Vi fikk tilslutt seilt to fine, men utfordrende seilaser med vindskift, trykkforskjeller og medstrøm. Begge regattaene var preget av et tett felt med små marginer mellom båtene.

Første seilas ble tilslutt vunnet av Anette Melsom Myhre og Janett Krefting, foran Heidi V. Sandvig og Tine Skjønberg. Lise Gehrken og Tina Kopseng tok tredje plassen.

Anette Melsom Myhre og Janett Krefting vant også andre race, mens Kristine Strandenes og Maj Kristin Hansen ble nummer to. Nina Melsom Kristensen og Birthe Stensen seilte seg inn til en tredje plass. Det ble forsøkt å starte en regatta til på slutten av dagen, men vinden dreide 180 grader like før startsignalet. Det ble derfor ikke mer seiling i dag.

Når jentene kom inn, stod kokken klar med grillmat og hjemmelaget tilbehør. I morgen er det planlagt fire seilaser. Resultatlisten viser at det er det svært jevnt og flere har lik poengsum så det ser ut til å bli en spennende dag på sjøen i morgen.»