NM i Melges 24 2013

Melges-NM i gang

Melges-NM i gang

39 lag seiler de første seilasene i dag.

Publisert Sist oppdatert

39 båter er påmeldt til årets åpne NM i Melges 24. Mesterskapet seiles på Hankøbanen og i dette øyeblikk, på fredag, er mesterskapet i gang.

Du finner mer om Melges 24-NM her.

SEILmagasinet har tillatt seg å låne melgesklubbens Arne David-Andersens favorittanalyse i forkant av mesterskapet:

Favoritter til pallen nevnt i tilfeldig orden (nesten):

1. Audi – fra Italia med bronse på VM i fjor, bronse på EM i år, og vunnet 3 Europacuper 2013. Dette laget kommer for første gang til Norge, men hadde en gjesteopptreden i to båter under fjorårets NM. Det er særlig farten på dette laget de Norske lag får bryne seg med.

2. NN – ex Oslo Flaggfabrikk, med Sundby til rors og Bovin som taktikker har vunnet 2 store på rad. NM 2012 og Hankø Race Week 2013. Laget har brukt noen sesonger på å ta seg helt øverst på pallen, men har vært topp 5 siden de begynte i klassen,og mest har de stått et sted på pallen. Det er mye seilkompetanse i laget som stiller med samme mannskap som i fjor, og med helt ny båt av året som de fikk god fart i de siste dagene på HRW, er dette en stor utfordrer. Mangler litt erfaring fra store mesterskap i Melges klassen, men er alltid giftige.

3. Storm Capital Sail Racing – det dominerende Norske lag de siste 5 år med mye internasjonal erfaring, og svært godt premiert i Volvo Cup og VM/EM. Alltid på pallen, og kun en meter fra seier i siste store regatta i Norge, er klare favoritter.

4. Freddy – fra Estland, med gjesteopptreden fra to Norske, har seilt Melges i mange år og vært svært aktive internasjonalt i mange år. Ants Haavel, skipper, kjenner mange Nordmenn og har vært her før. Femte plass i NM 2012.

5. Wolfpack – med rutinerte Geir Dahl Andersen til rors og fulle av selvtillitt etter en flott høst med EM gull ORC og NM gull i Express. Et lag som drives profesjonelt med trener, båtmenn, 2 båter og fullt opp av svært gode jolleseilere samt de sannsynligvis beste storbåtsseilere Norge har.

6. Rett Rundt Hjørnet – samme lag over så mange år at vi har sluttet å regne og senest Svensk Mester i 2013 i et tøft felt. Som oftest svært komptente på Hankø.

7. Baghdad 2 – igjen et lag som har seilt lenge sammen og vært på pallen på regattaer på Hankø et dusintall ganger. Rorsmann nylig Norgesmester i Express, så sannsynligvis full av selvtillit. Vant HRW i 2012 på samme bane.

8. Melges.dk – ligger på andre plass i Skandinavisk Cup etter god seiling i både DM og SM. Med innleid norsk medlem kan det gi en liten lokal kunnskap som kan behøves på Hankø. Har seilt mange mesterskap internasjonalt de siste 3 år.

9. Blow – nok en gang rutinert lag med mye lokal kunnskap ombord fra Hankø banen.

10. Marjalisa med bronsevinner fra VM til rors har gode sjanser til å hevde seg med godt mannskap, og en flott båt.