Skudeseilasen

Rundt 360 holmer og skjær

Rundt 360 holmer og skjær

Søndag går Skudeseilasen, en av de få ordentlige havseilasene i Stavanger-området.

Publisert Sist oppdatert

I gamle dager fantes Utsira seilasen, men nå er det bare Skudeseilasen – eller Kvitsøy rundt som den kalles – som er noe mer enn koseseilas i fjordene og utgjør en ordentlig test av båt og mannskap.


Søndag går seilasen ut Byfjorden, rundt hele Kvitsøy-arkipelet og tilbake til Breivik.

– I løpet av noen timer blir det tett kappseiling, kryss i trang fjord, minst en lang slørelegg, du må ta noen avgjørende taktiske valg, bedrive utfordrende spinnakersetting i sjø, få med deg spektakulær havseilas og møte kamp til siste båtlengde, sier Espen Reiss Mathiesen i Seilforeningen 1928, som arrangerer Skudeseilasen.

– Det er få steder i verden som kan by på så fine seilforhold som Stavanger. Skudeseilasen gir deg hele pakken konsentrert, sikkert og lett tilgjengelig. Jeg tror det blir sol og passe vind også, fortsetter han. 


Starten går i Breivik, Seilforeningen 1928, søndag 15. september. Du melder deg på og får seilingsbestemmelser via Seilforeningen1928.no.

– Ring mannskapet ditt med det samme eller snakk et alvorsord med dem under onsdagsseilasen. Påmeldingsfristen er nemlig sent onsdag 11. september, oppfordrer Reiss Mathiesen