Salon nautiique international à flot

Optimisme og nyheter i La Rochelle

Optimisme og nyheter i La Rochelle

La Rochelle (SEILmagasinet): Det er tid for Grand Pavois, den franske vestkystens versjon av Båter i Sjøen.

Publisert Sist oppdatert

Det er ingen overraskelse at franske båtdesignere og båtbyggere ligger langt fremme innen utvikling av seilbåter og utstyr, i alle fall er de i første rekke når det kommer til innovative konstruksjoner og løsninger. Derfor er det svært spennende å være på messen Grand Pavois, som arrangeres hvert år i september i franske La Rochelle.

Blant nyhetene som så langt ikke er vist frem på det norske markedet, men som både er og kan være aktuelle for vårt markedet, er blant annet Jeanneau Sun Fast 3600, Varianta 37, Skippy 7,50, Pogo 30 og RM 1360. Men i tillegg er det en rekke andre interessante konstruksjoner som Rosso 28, MAT 10.10, Wauquiez Optio, for å nevne noen. I tillegg er det utstilt en stor andel flerskrogsbåter hvor den største nyheten, både bokstavlig og tidsmessig, er Fountaine Pajots nye Victoria 67.

Og for de spesielt interesserte finnes det et mangfold av båter, store og små, som med rimelig sikkerhet ikke vil bli å se i norske farvann.

De produsentene SEILmagasinet har snakket med i dag forteller om lyspunkter i markedet, selv om de fleste innrømmer at det er vanskelig å produsere båter under de rådene økonomiske forholdene, men den mest optimistiske er flerskrogprodusent Fountaine Pajot som forteller om oppgang og lyse framtidsutsikter.

SEILmagasinet er på plass og skal bringe nyhetenefra La Rochelle til våre lesere.