Norgesmesterskap 1970–2013

Den store NM-kongen

Den store NM-kongen

41 NM-medaljer er blitt hengt rundt halsen til Birger Jansen.

Publisert Sist oppdatert

Ingen over, ingen ved siden – Birger – blant seilere »Bigga» – Jansen er den store NM-kongen. Med 41 NM-medaljer – 13 gull, 15 sølv, 13 bronse – er han i særklasse den mestvinnende.

STOLT. – Det er klart jeg er stolt over dette, sier Birger Jansen, i et stort intervju i den kommende utgaven av SEILmagasinet. Han bedyrer også at det fortsatt er både betydningsfullt og inspirerende å stille til start i et norgesmesterskap.

Medaljene har han vunnet i fem forskjellige klasser, og hva som særpreger Biggas karriere er at de fleste av medaljene har han vunnet med kvinnelig mannskap.

–  Jenter er mer lydhøre og lærenemme, og ved å ha lært opp de fleste helt fra bunnen av, har jeg også kunnet forme dem til å bli et ideal-mannskap, sier NM-kongen.

LES MER. I Intervjuet forteller Bigga om hva  og hvem som betyr noe for ham som seiler, hvordan det hele begynte og hvorfor han gang etter gang har vent tilbake til Snipe-klassen. Nå ivrer han for å få VM i Snipe Master til Norge i 2016.

SEILmagasinet nr. 10 kommer i postkassen til de første abonnentene til fredag, og vil være i løssalg fra og med 12. desember.

Der vil du også se hvem som er de 100 beste NM-seilerne gjennom tidene.