Paralympics

Rormannsbytte på Sonaren

Rormannsbytte på Sonaren

Den norske paralympiske Sonaren har foretatt en overraskende rokkering i mannskapet.

Publisert Sist oppdatert

Marie Solberg som tidligere har sittet midt i båten flytter seg et hakk akterover og overtar fra nå av rorpinnen. Hun bytter dermed plass med den tidligere rormannen Aleksander Wang-Hansen, som forklarer rokkeringen med at han gjerne vi konsentrere seg om taktikken, noe han synes var vanskelig å kombinere med rormannsrollen han hadde tidligere.

VIL STYRKE LAGET. Nå skal Marie, som tidligere var en god E-jolle seiler, konsentrere seg om å holde fart i båten, mens Aleksander får rollen som taktiker. Han mener det vil styrke laget og forteller at Marie allerede viser gode rormannstakter. Per Eugen Kristiansen fortsetter foran i båten.

Sonarlaget satser for fullt mot paralympics i Rio i 2016 der de håper å kunne forbedre bronsemdaljene de vant i London 2012. Laget har to båter, hvorav den ene stadig er på tur mellom utenlandske regattabaner. Wang-Hansen håper nå at KNS vil oppgadere foreningens to båter og sette dem inn i matchseilingsprogrammet slik at laget hans får er mer stabil treningsbase også i Norge.

Jacob Haug fortsetter som trener for de paralympiske seilerne og vil som før dele tiden mellom sonarlaget og Bjørnar Erikstad i 2.4 meter.