Årets første regatta

Luftig og våt Neglesprett

Luftig og våt Neglesprett

Mye tyder at årets første regatta i Hordaland kan bli en luftig, utfordrende og våt opplevelse.

Publisert Sist oppdatert

Kl. 12 lørdag 11. januar lyder det første startskuddet i regattaåret 2014 i Hordaland Seilkrets. Tradisjonen tro er det regattamannskapene i Åsane Seilforening som står for avfyringen, og per i dag ser det ut til at 38 båter vil komme til å stille til start. Det er flere enn i 2013 – da det stilte 36 båter – men litt færre enn de 45 som var med i 2012. Med de sedvanlige etteranmeldingene kommer man kanskje dit…?

FRISK VIND. Skal vi tro yr.no blir årets Neglesprett-seilas en våt opplevelse. Det er varslet nedbør i form av regn hele dagen og fem grader varmt. Regattaen vil også kunne bli luftig. Detaljvarsler for regattaområdet forteller om laber til frisk bris fra vest. Ute i Hjeltefjorden lyder varselet på stiv kuling og 15 m/sek fra nordvest. I sum tyder dette på at det kan bli en frisk og utfordrende regatta med ustabil vind der vindkastene kanskje har en noe annen retning enn den generelle vinden.

GODE SEILERE. Det seiles i fem klasser etter Nor Rating-systemet. Klasse 2 er den største med 15 båter, og den domineres av 3 stk Banner 28 og 4 stk Elan 37 – og med mange gode seilere om bord.

Neglespretten starter utenfor Eidsvågen, går på faste merker og ender i Bergen.