Neglespretten 2014

Storeslem for Askøy

Værmeldingen slo ikke til i Neglespretten, og for Askøy-seilerne ble den strålende.

Publisert Sist oppdatert

Neglespretten ble verken våt eller luftig, slik yr.no ga bud om ett døgn før regattaen startet. Tvert imot ble årets første regatta i Hordaland preget av lett vind og lettskyet vær – i stedet for kulingen og regnet yr raslet med. De 38 båtene som startet, fikk en flott seilas under forhold som var mer vårlige enn vinterlige.

TRE SEKUNDER. Mellom to og tre timer tilbrakte båtene på sjøen og det var kamp om plassene. Aller jevnest var det i klassen for båter uten spinaker der kun tre sekunder skilte vinneren, Ove Flatnes i sin Calypso 102 VILDE, fra nummer to, arrangørforeningen Åsanes egen Jarle Vika. Han seilte en Bavaria 33 Cruiser sammen med mannskapet sitt.

TRIPPEL. Thomas Johannesen fra Austevoll stakk av med seieren i klassen for de største båtene med sin FLYFISK II (First 40.7), snaue to minutter foran Sverre Valeurs OCEAN WARRIOR (X-41). Askøy-båten hadde høyest rating og var raskest på vannet, men ikke rask nok til å slå Johannesen & Co på korrigert tid.

Klasse to for båter med NOR Rating fra 0,931 til 1,000 ble totalt dominert av tre Banner 28 og seilere fra Askøy. Som så mange ganger før var Øyvind Skogen best i sin NIKITA, fulgt av Håvard Espeseth og Morten Lystrup. Tredobbelt til Askøy!

I klassen for de minste båtene gikk seieren til Anders Farstad (Askøy) i Expressen WHIPLASH II – drøye tre minutter foran Håvard Dale (Askøy) i Dehler 34-en SVAI.

Askøy-seilerne kan i det store og hele si seg svært godt fornøyd med sesongåpningen. I de fire klassene tok de åtte av 12 pall-plasser.

NRK lagde et innslag fra regattaen.