Seapilot 2Star NOR

Påmeldingen åpner 1.2. kl. 12

Påmeldingen åpner 1.2. kl. 12

Det er tid for å melde seg på til Norges største shorthanded-regatta – og smart er du om du gjør det innen 15. februar.

Publisert Sist oppdatert

Tradisjonen tro – og den tradisjonen vil neppe fortone annerledes i år – er det rift om å bekle de første plassene på deltagerlisten i shorthanded-regattaen Seapilot 2Star NOR (tidligere Watski Skagerrak TwoStar). Påmeldingen åpner lørdag 1. februar kl 12.00, og da vil helt sikkert et knippe seilere sitte klar ved tastaturet. I fjor var det Øystein F. Thorup og Lars Johansson som knep førsteplassen på deltagerlisten.

Påmelding og informasjon.

NY BANE, ANDRE KRAV. Seapilot 2Star går i år av stabelen fra 19. til 21. juni, og race village og startsted vil i år være på Skjæløy. Nytt av året er at deltagerne ikke trenger å ta sikkerhetskurs eller å ha flåte med seg om bord, og bakgrunnen for dette er at løpet vil gå i et farvann som gjør at regattaen seiles innen sikkerhetskategori 3. Det betyr at regattabanen vil befinne seg inne trekanten Mefjordboen i Oslofjorden, Jomfruland og Persgrunnen på svenskekysten.

Regattaen vil fortsatt gå over to etapper, og den samlete distansen vil være like lang som tidligere; ca. 230 n mil, men endringen får også den konsekvens at det vil bli pitstop ved Skjæløy Brygger – der regattaen starter.

Mens det de siste årene er blitt seilt på to baner, vil alle deltagerne i årets regatta seile på én og samme bane. For å delta må begge seilerne være over 18 år, og regattaen er åpen for båter som tilfredstiller sikkerhetskravene og som har NOR Rating 0,866 eller høyere.

AIS-TRACKING. Som tidligere vil regattaen blir fulgt fra start til mål på internett, og alle båter skal ha trackingenhet om bord. I år vil denne trackingen være basert på AIS-teknologien.

– Ikke alle har dette, og derfor har vår nye samarbeidspartner, Seapilot AB, stilt 40 AIS-sendere til disposisjon til dem som ikke har slike, sier Jon Egil Johnsen i Fredrikstad Seilforening, som legger til at man vil følge praksisen «førstemann til mølla» når det gjelder dette utlånet.

PREMIER FØR 15. FEBRUAR. En annen grunn til å være tidlig ute med påmeldingen, er denne:

– Alle som melder seg på innen 15. februar 2014 er med i trekningen av diverse premier til en samlet verdi på kr 15 000. Den fremste premien er rett og slett en AIS-enhet, sier Johnsen.

Hvilke premier det er snakk om kan du lese om på regattaens nettside.