Til barn og unge

OAS gir 50 000 kroner

OAS gir 50 000 kroner

Oslo & Akershus Seilkrets gir kr 50 000 til treningssamlinger for ungdom.

Publisert Sist oppdatert

– Rekruttering til seilsporten er vårt viktigste mål og gode treningstilbud er avgjørende for både rekruttering og motivasjon, sier leder av Oslo & Akershus Seilkrets, Tom Bratlie, som gjennom programmet «OAS Training Camp» gir økonomisk støtte til seilforeninger som arrangerer treningssamlinger for seilere i alderen 11 til 19 år.

Det er en kjent sak at en av seilsportens største utfordringer er frafallet av aktive seilere i denne aldersgruppen, og da særlig blant seilere fra 16 år og oppover. En vesentlig faktor som må være på plass for å beholde seilere, er den sosiale, og den ønsker kretsen åpenbart å ta på alvor:

TILBUD TIL ALLE. Et av kravene for å kunne ta del i OAS Training Camp og pengepotten seilkretsen har stilt til rådighet, er at arrangementet er åpent for seilere også fra andre foreninger.

– Vi håper å fremme samarbeid og sosialt sanvær blant seilere og arrangører fra ulike foreninger. Derfor er det viktig at man går bredt ut og inviterer seilere fra hele kretsen, sier Tom Bratlie.

Invitasjonen til å søke på midler til OAS Training Camp går ut til kretsens 19 seilforeninger i disse dager.

– Målet er å bidra til mer seiling blant barn og unge, sier Bratlie.