NORsteam

Søker nye seilere for 2014-sesongen

Søker nye seilere for 2014-sesongen

 NSF og Wolfpack Racing jakter unge sultne seilere til årets NORsteam lag.

Publisert Sist oppdatert

Pressemelding fra Norges Seilforbund og NORsteam:

Wolfpack Racing er Norges ledende storbåtlag og har for 2014 påtatt seg hovedansvar for den sportslige utviklingen for NORsteam laget og for hver enkelt seiler.   - Noen av de dyktigste seilerne fra Wolfpack laget skal gjennom hele sesongen dele sin kunnskap med årets NORsteam seilerne. Samarbeidet innebærer også at NORsteam blir en del av et større sportslig samarbeid mellom flere båter og lag med utgangspunkt i Leangbukta. Det åpner for at enkelte NORsteam seilere kan hospitere om bord i flere av Norges ledende storbåtlag denne sesongen, sier Thomas Nilsson i Wolfpack Racing.

Hovedmål for prosjektet denne sesongen er å heve både det sportslige nivået og statusen til prosjektet i miljøet. I samarbeid med Toppidrettssenteret skal det utarbeides et fysisk treningsprogram tilpasset storbåtseiling og den enkelte seiler. Seilerne skal testes regelmessig slik at den fysiske utviklingen blir evaluert. En naturlig del av den sportslige utvikling vil også være faglige teori og praksis tilpasset storbåt seiling.

 

- Wolfpack Racing har gjennom de siste årene bevist at de gjennom langsiktig og fokusert satsning kan bygge lag som holder et veldig høyt sportslig nivå åbde nasjonalt og internasjonalt. Det er noe av denne kunnskapen og erfaringen som nå skal brukes i NORsteam prosjektet, sier Per Christian Bordal i NSF.

 

NSF og Wolfpack Racings hovedmål for NORsteam prosjektet denne sesongen er å heve det sportslige nivået og statusen til prosjektet. På den måten skal interessen for prosjektet økes blant unge ambisiøse seilere. Styret i NSF mener dette er avgjørende for at prosjektet skal være levedyktig i årene fremover. Primært søkes det etter seilere mellom 18 og 25 år, helst med en aktiv jollebakgrunn, men dette er ingen forutsetning. - Vi er på utkikk etter seilere med «ståpåvilje» og et brennende ønske om utvikle seg som storbåtseiler. NORsteam prosjektet kan derfor være et første steg på en karriere innen storbåtseiling, sier Nilsson. - Vi oppfordrer også mer erfarne unge storbåtseilere - som ønsker å ta sin storbåt-seiling et par hakk videre, til også å søke avslutter han.

Dersom du ønsker å være med på årets NORsteam lag, sender du en søknad med seil-CV hvor du forteller hvorfor du bør få plass på årets NORsteam lag. Alle som søker vil motta en Questback underskelse hvor hver enkelt søkers ambisjoner og målsetninger vil bli kartlagt. Denne vil bli evaluert og fulgt opp tett igjennom sesongen og kvalitetssikre at hver av årets NORsteam deltagere når sine individuelle og personlige mål.

Søknadsfristen for årets NORsteam lag er 7. mars og søknaden sendes til NSF v/ Per Christian Bordal per.christian@seiling.no.

NORsteam prosjektet er NSFs storbåtsatsing for ungdom. Prosjektet startet da Kong Harald V i 2008 ga 50-foteren "Fram XV" til seilforbundet slik at ungdom som ønsket å satse på storbåtseiling skulle ha en best mulig plattform. Etter at «Fram XV» brant i 2012 kjøpte NSF en Farr 40 som nå brukes til å trene unge seilere i NORsteam prosjektet.