Askøy Shorthanded Race

Soloseiling for første gang

Soloseiling for første gang

Tidligere het det doublehanded, nå tilbyr Askøy Seilforening også soloseiling i sin shorthanded-regatta.

Publisert Sist oppdatert

– Ja, nytt av året er at vi i år også tilbyr en klasse for de som har lyst til å forsøke seg helt alene, sier Sverre Valeur i Askøy Seilforening.

23.–25. mai arrangerer foreningen det som tidligere het Seilmakeren Doublehanded, men som i år har fått navnet Askøy Shorthanded Race.

SOLO PÅ HJELTEFJORDEN. Soloseilasen vil bli en dagsseilas med en varighet på 10–12 timer, og den vil foregå på Hjeltefjorden – i området fra Hjelteskjæret i syd til Fedje i nord. Når værmeldingen foreligger, vil løpet bli bestemt, og regattaen vil foregå lørdag 24. mai, mens seilerne i doublehanded-klassen er på vei sørover fra pitstop i området rundt Florø.

– Vi forsøker å «time» det slik at klassene i regattaen kommer noenlunde liktig i mål, slik at vi kan ha en felles premiereing, sier Valeur.

VANDREPREMIE. Bergens Seilforening har allerede fått stor suksess med sin høstlige Bergen Singlehanded, som er blitt Norges største singlehanded-regatta, og for å styrke denne og knytte den sammen med Askøy Seilforenings soloregatta, har Team Bergen satt opp en vandrepokal der begge regattaene teller sammenlagt.

Statuttene er ikke riktig klare ennå, bortsett fra at den skal kunne vinnes til odel og eie etter tre seire.

– Vi håper vandrepremien er med på å stimulere til deltagelse, sier Sverre Valeur.

BLIR TRACKET. Bergen Shorthanded Race ble nylig åpnet for påmelding, men foreløpig er kun fem båter påmeldt – og ingen har foreløpig tatt skrittet og vil seile solo.

Både singlehanded- og doublehanded-klassene i Askøy Shorthanded Race vil bli tracket slik at man skal kunne seile regattaene på internett, og dette vil bli supplert av en hyppig nyhetsoppdatering og kommentarer.

Både singlehanded- og doublehanded-klassene teller også på SEILmagasinet Shorthanded-ranking.