Windsurfing trekkes innendørs, igjen

Windsurfing trekkes innendørs, igjen

I Polens skal det seiles under tak i en 90 meter langt basseng.

Publisert Sist oppdatert

Bassenget skal settes opp på en innendørs fotballbane i Warsawa. 34 enorme vifter skal skape vinden på bassenget som måler 90 ganger 33 meter. Dybden blir på 1 meter.  Arrangementet skal holdes på National Stadium som har sitteplasser for 60 000, men på grunn av viftene blir kapasiteten redusert til 40 000. Windsurfing er stort i Polen. Hadde interessen vært like stor her hjemme kunne det blitt arrangert et tilsvarende regatta på telenor Arena.

KRAFTIGE VIFTER. Seiling er miljøvennelig, men det blir det ikke under tak. Hver vifte er på 55 kW, og de vil gi 35 (17,5 m/s) knops vind på bassenkanten nærmest maskinene. På den andre siden vil vinden falle til ca 15 knop (7,5 m/s).

Det er ikke første gangen det har blitt seilt innedørs. Et slikt arrangement var en gang en dal av London Boat Show, men det har aldri vært seilt på et så stort basseng, og heller ikke under så sterk og jevn vind.

Planen er også å holde en båtutstilling i forbindelse med arrangementet. Bassenget skal også åpnes for publikum.

Les mer her.

Filmen viser innendørs slalomregatta som superstjernen Robby Naish vinner foran Bjørn Dunkelbeck i Amsterdam på 1990-tallet.