Søk i arkivet

Foto:

Norgescup-åpning til helgenOver 200 båter til start i Moss

Den største utfordringen kan bli vinden når 208 båter stiller til NC-start i Moss.

Værvarselet for helgens første norgescup i Moss er ikke altfor lystelig lesning for verken arrangøren eller alle de våryre regattaseilerne. yr.no melder om 2–3 m/sek vind fra varierende nordlig retning, men det er lov å håpe at de tar feil – eller at det virkelig blir hva som varsles og at det er nok – og at ikke høytrykket legger et blikkstille lokk over regatta-banene utenfor Jeløya.

MANGE BÅTER. Når det er sagt, er det ikke noe å si på interessen for NC-premieren. Hele 208 båter har tegnet seg på deltagerlisten, og som vanlig er det Optimist-klassen som er aller størst – denne gangen med hele 95 seilere i A-klassen og 22 i B-klassen.

Fjorårets norgesmester, Uffe Tomasgaard fra Drøbaksund, er blant de startende, og han og bronsevinner Fredrik Andresen fra Bundefjorden vil ventelig være blant favorittene.

Sølvmedaljøren fra Optimist-NM i 2013, Jacob Lepperød, er gått over til Europajolle, og stiller der.

Sak samme gjelder sånn sett også for de tre medaljevinnerne i Optimist-NM i 2013. Pia Dahl Andersen fra Asker (gull) og Karoline Brudevoll Rognlien, KNS (bronse) stiller begge i Optimist, mens sølvvinner Kristine Wilhelmsen fra Bærum har gått et hakk opp i båtstørrelse, men hun har valgt Laser 4.7.

LASER 4.7 I SKUDDET. Og med EM i Laser 4.7 i Moss på sensommeren, ser det ut til at denne klassen kan bli den store jolle-slageren i år. I Moss starter hele 29 seilere, og det er nesten det samme som i Europajolle-klassen, som har 30 på deltagerlisten. Så jevnstore har disse to klassene aldri vært tidligere.

I Europajolle er Lars Johan Brodtkorb fra Horten utvilsomt den store favoritten, mens det er langt mer åpent i Laser 4.7-klassen.

I 29er-klassen stiller 12 lag til start, og i denne klassen stiller flere nye lag som har tatt steget fra RS Feva. Og i Feva-klassen selv er det 13 lag, mens Zoom8 har beskjedne syv båter, hvorav to av dem er svenske.

Du kan følge norgescupen på regattaens nettside der nyheter og resultater vil bli løpende publisert.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen