HH Skagen Race 2014

Sommer-sen start og rekordstort felt?

Sommer-sen start og rekordstort felt?

Hvor bliver deltagerne av, undrer man i Bærum Seilforening.

Publisert Sist oppdatert

Helt siden Helly Hansen Skagen Race så dagens lys har regattaen fulgt syklusen til Kristi Himmelfartsdag. Starten har alltid gått fra Åsgårdstrand onsdagen før den offisielle fridagen, og deltagerantallet i regattaen har ofte variert med når på året Kristi Himmelfartsdag har funnet sted.

IKKE GI MEG APRIL. En HH Skagen Race i april har alltid hatt noe begrenset interesse; tanken på å seile til Skagen i bare noen få plussgrader har skremt vekk en del.

Når Kr. Himmelfart kolliderer med 17. mai, har heller ikke det vært noen deltagermessig høydare.

Ofte har det vært slik at jo lengre ut i mai regattaen går, desto større har deltagelsen vært – og på det meste har det vært rundt 300 båter.

BARE 71. Det har derfor vært med ganske stor forventning arrangørene i Bærum Seilforening har sett frem mot årets regatta med rekord-sen Kr. Himmelfartsdag – 29. mai.

Litt forundret er man derfor over at det foreløpig kun har meldt seg 71 båter; det burde ligge an til tidenes sommerlige seilas til Skagen – med dertil hørende sosial hygge i land.

SOSIALT. – Vi legger ytterligere vekt på den sosiale biten etter målgang Skagen i Kr. Himmelfartshelgen: I år blir det et eget aftersail med øl og pølser, hvor premieutdelingen blir en del av arrangementet, heter det fra arrangøren, som også har hyret på Skagens legendariske kult-duo – Susie og Leo – til å spille.

FOTOKONKURRANSE. Bærum Seilforening frister også med egen fotokonkurranse underveis der premien er en Silver Marine gummijolle. I sitt siste nyhetsbrev om regattaen har de også et tilbud til alle som trenger å innløse VHF-lisens i smarbeid med Telenor Maritime, og de har nok en gummiljolle som de trekker blant alle dem som tipser foreningen om potensielle deltagere.

FRIST 15. MAI. Foreningen har sett for seg rekordstor Skagen-deltagelse i år – og de vil gjøre sitt for å nå dette målet.

Påmeldingsfristen er 15. mai. Du kan melde deg senere også, men da koster det nesten dobbelt så mye…