Norgescup på Askøy

Jentene hadde rangen

Jentene hadde rangen

Det ble jentenes helg under norgescupen på Askøy denne helgen.

Publisert Sist oppdatert

Med et aldri så lite forbehold, for resultatlisten var ikke endelig søndag kveld, var det jentene som markerte seg sterkest da Europajolle- og Laser-seilerne gjennomførte sin norgescup nummer to i regi av Askøy Seilforening denne helgen.

– Det har vært en del seilbytter i Laser-klassene, og det at noen brukte andre numre enn hva de hadde meldt seg på med, medførte at vi har hatt litt problemer med å identifisere målgangen til alle. Det skjekker vi nå, sier regattasjef Sverre Valeur, som bortsett fra dette, er svært fornøyd med norgescupen, som er foreningens første NC-arrangement.

LETTE FORHOLD. Været har vært strålende og vinden tilstedeværende, men lett. På det meste blåste det 12 knop, mens de fleste seilasene ble gjennomført 7–8 knops vind.

I Europajolle var 20 av de 22 deltagerne tilreisende, og i denne klassen er de to seilere som har pekt seg ut. På Askøy vant Kristoffer Rosmo fra Bundefjorden foran Håvard Aker fra Tønsberg, mens rollene i den første norgescupen i Moss var byttet om; da vant Aker foran Rosmo. Dermed er det jevnt mellom de to norgescupen sammelagt.

Nesoddens Henrik Andersen knep den site «pallplassen» på Askøy, hvilket representerte en solid fremgang fra 8. plassen i Moss. Nora Johanne Brodtkorb fra Horten hadde samme poengsum som Henrik Andersen, men ble slått av ham i siste seilas.

JENTE-SEIER i LASER 4.7. Med seier i de to siste seilasene (av 6)  sørget Karoline Olsen fra KNS for at hun gikk helt til topps i Laser 4.7 foran Vestlandets beste seiler, Steffen Bertelsen fra Ran. Begge havnet med 19 poeng og satte dermed vinneren fra NC 1 i Moss, Mads Severin Hassum-Olsen fra Moss skikkelig på plass. Han måtte nøye seg med 3. plass denne gangen.

Rebecca Ølmheim fra Bundefjorden kom på 4. plass foran nok en Ran-seiler, Alexander Dahl Høgheim.

JENTENE DOMINERTE I LASER RADIAL. I Laser Radial var jentene helt overlegne og tapetserte «pallen». Line Flem Høst fra KNS vant foran Celine Therese Herud fra Moss.  Carolne Rosmo fra Bundefjorden tok den siste pall-plassen.

Den eneste gutten som var i nærheten av å kunne hamle opp med jentene, var Marcus Saltrød Jonas fra KNS, for bak ham igjen fulgte ytterligere fire jenter; Juni Bjørneset (Soon), Katarina Cezilie Broch (Bundefjorden), Amalie Hjellestad Hella (Hjellestad) og Victoria Heiås (Bundefjorden). Først på 9. plass kom nest beste gutt i Laser Radial; Håvard Katle Fjon fra Stavanger.

21. seilere deltok i Laser Radial, mens Kristoffer Kleppestø fra Trondhjem var en enslig svale i Laser Standard.

Se alle resultatene.

FULLT HUS. Selv med så mange tilreisende kunne Askøy Seilforening tilby samtlige overnattig i sitt eget seilsport-anlegg, der de i fjor kunne innvie sitt nye klubbhus.

– Anlegget viset seg å fungere veldig bra, sier regattasjef Sverre Valeur.

– Vi hadde en fantastisk hyggelig helg og fullt hus på Askøy, og takket være god hjelp fra de to klasseklubbene gjennomførte vi en norgescup jeg tror de aller fleste var fornøyde med, konkluderer han.