Askøy Shorthanded Race 2014

Fra Florø til Askøy på henger

Fra Florø til Askøy på henger

Express-seilerne fra Florø valgte bilveien frem til start på Askøy.

Tom Erik Løseth og Svenn Melstveit fra Florø Seilforening satte Expressen på henger i Florø og tok bilveien til Askøy for å delta I Askøy Shorthanded Race som starter i morgen kl 1130. Fem timer tok bilturen til Askøy, der de kunne kroke båten i kranen og få den sjøsatt.

– Det sparte oss for to transportetapper på minst 15 timer hver vei. Vi fikk hengeren i påsken, så dette hadde vi planlagt, sier de.

Hengeren gjør det også mulig for dem å transportere Expressen til Oslo til høsten for å delta i nordisk mesterskap der.

TRAVELT DAGEN FØR DAGEN. Det strømmer til med båter og seilere til Askøy Seilsportsenter nå i kveldstimene. Båter og mannskaper skal registreres, og løpet mellom Askøy og Florø skal forberedes. 170 nautiske mil venter de ca. 40 båtene som har meldt seg til doublehanded-regattaen.

Får yr.no rett i sine varsler, blir starten forsiktig – og den kan bli vanskelig. Det er varslet noen få sekundmeter vind fra sørøst til å begynne med. Deretter skal vinden dreie mot sørvest og senere nordvest, og da gjelder det å takle dreiningen på mest mulig effektivt vis.

TRACKING. Hvordan seilerne mestrer dette – og hele seilasen frem og tilbake til Florø – kan du følge med på på nettet på regattaens hjemmeside. Hver og en av båtene har en tracker om bord, og denne vil sende fra seg båtens posisjon hvert 3. sekund. Posisjonen vises i kartet, men i tillegg regner tracking-programmet fra TracTrac ut hvilken plassering båtene har seg imellom på korrigert tid – der hver enkelt båts måltall er med i regnestykket.

KOMMENTARER OG BILDER. Seilasens gang vil også bli kommentert fra start til mål av SEILmagasinets journalister. SEILmagasinet er regattaens mediapartner, og gjennom ord, bilder og film vil regattaens utvikling bli fargelagt på regattasiden.

På regattasiden vil også seilere og publikum slippe til med sine inntrykk av regattaen gjennom sine Instagram-bilder. Bilder merket #ASR2014 vil slippe til på regattasiden.