Sail Race System

Travel regatta-helg over hele landet

Travel regatta-helg over hele landet

Helgen tegner til å bli en travel regattahelg.

Publisert Sist oppdatert

Mens seilerne på Vestlandet allerede er i full gang i Askøy Shorthanded Race, er det likefør før shorthanded-seilerne i Oslofjorden Rundt i regi av Asker Seilforening skal i ilden. Der starter regattaen nå i kveld, og målgang finner sted en gang ved midnattstider, før regattaen fortsetter med ny start i morgen – og da også med klasser med fullt mannskap.

Og mens seilerne på Vestlandet koser seg i shorts og bar overkropp i lette vinder, ser det ut til at deltagerne kommer til å bakste med høljregn og tordenbyger. 64 båter alt i alt deltar i regattaen.

SØRLANDETS FÆRDERSEILAS. Lenger sør i landet starter Flødeseilasen i morgen lørdag, en seilas som på mange måter er blitt Sørlandets Færderseilas. Det er 9. gang regattaen arrangeres, og den går mellom Vågsbygd i Kristiansand og Lillesand – en distanse som i normalt solgangsvær nettopp skal kunne by på flødeseilas.

49 båter er påmeldt så langt, og deltagerne representerer syv seilforeninger mellom Arendal og Mandal.

– Vi har børstet støvet av kong Olavs gamle 6mR fra 1931 for å se om vi kan slå alle sammen, sier Lars Ingeberg til SEILmagasinet.

– Hun trenger å bli seilt litt, da hun også skal delta i Europe Week i juli. Tøffest konkurranse blir det vel fra H-båtene, men vi har ikke tenkt å bli sist, sier Ingeberg, som selv kan skilte med en rekke norgesmesterskap i flere klasser.

– De siste dagene har det vært varierende vindforhold her i sør, men på lørdag ser det ut til at vinden vil ble mer stabil fra vest, sier han.

BREIDANGEN RUNDT. Ute på Breidangen, sør for Hurum-landet, går regattaen Breidangen Rundt i regi av Drammens Seilforening. Det er 3. regatta i serien Villa Malla Cup, og 16 båter står på deltagerlisten og vil seile om plasser og poenger der.

FIRMASEILAS. Lenger syd i fjorden, på Østfold-siden, skal 41 båter og en rekke mennesker, mange av dem vil være i seilbåt for første gang, delta i et av høydepunktene i Fredrikstad Seilforenings terminliste. Fiskemannenseilasen er et svært populært arrangement for firma-lag fra området.

JOLLE- OG BRETTSEILASER OGSÅ. I tillegg til disse arrangementene for storbåter, foregår det flere jolle- og brettregattaer. I regi av Bergens Seilforening er det norgescup for brett, i Drøbak er det jollecup og i Bærum Musto Cup i Snipe.

Samtlige regattaer benytter Sail Race System og du kan følge utviklingen på deres respektive nettsider.