HH Skagen Race

Første båt i mål

Første båt i mål

Class 40-båten ASTRAGALE var før JOKERMAN i mål.

Publisert Sist oppdatert

Første båt i Skagen ble Pogo 40-en til Jan-Helge Furnesvik, 15 minutter foran Per Ottar Skaaret, som seiler X-50. Furnesvik brukte 13 timer og syv minutter på de ca. 110 nautiske milene fra Åsgårdstrand til Skagen. Det gir en snittfart på ca. 8,5 knop. 

Kl 09:00 er det seks båter i mål, alle i den store shorthanded-klassen. Ludvig Daae leder foreløpig klassen, og vil høyst sannsynlig ta seieren. Han var i mål 42 minutter etter ASTRAGALE men har en suveren korrigert tid, hele 46 minutter foran JOKERMAN som ligger som nummer to på korrigert tid.

Ludvig Daae rapporterte om høy fart i går kveld. Ved Skålholmen lå han som båt nummer fire i vannet, bak JOKERMAN og to Pogo 40-er, ASTRAGALE og BLACK PEARL og fikk full utelling av sitt Code 0-seil, en flat gennaker som kan brukes på skarpe slørevinkler. 

Hovedfeltet, som startet to timer etter shorthanded-båtene, ligger mellom Brofjorden på svenskekysten og Skagen. Ifølge Marine Traffic holder feltet god fart, mellom 7 og 8,5 knop. Båter som straks er ventet i mål er WOLFPACK, kongens gamle TP52, som er feltets raskeste, samt de raskeste mindre shorthanded-båtene, som hadde første start. 

Du finer foreløpig resultatliste her.